Zavřít reklamu

Apple Music zdarma iconKdyž Apple v červnu spustil Apple Music, měli všichni uživatelé možnost vyzkoušet si novou streamovací hudební službu na 3 měsíce zdarma. Jakmile se ale přehouplo září na říjen, spousta z nás už si službu dále neplatila a dodnes jsme se nerozhodli, zda za Apple Music utrácet měsíčně 5,99 € (162 Kč) či nikoli. Ať už to je z důvodu, že se vám za přístup k hudbě nechce platit nebo vám 3 měsíce na vyzkoušení a rozhodnutí přišlo málo, tak máte nyní možnost, si ji vyzkoušet znovu. Přišli jsme totiž na poměrně jednoduchý způsob, jak službu na 3 měsíce znovu zdarma aktivovat a to dokonce na své stávající Apple ID, na které jste ji již jednou aktivovanou měli.

Apple Music totiž nabízí skvělou možnost, aktivovat si členství pro celou rodinu. To sice stojí o něco více, konkrétně 8,99 € (243 Kč), ale jak si sami jednoduše spočítáte, vyplatí se vám už jenom v tom momentě, kdy si jej aktivujete třeba s přítelkyní nebo kamarádem a o částku se podělíte. Právě rodinného členství lze jednoduše využít a aktivovat si Apple Music i pro sebe na další 3 měsíce zdarma. Jediné, co k tomu potřebujete, je Apple ID někoho, kdo ještě nevyužil tříměsíční zkušební lhůtu ať už na iPhonu, iPadu nebo Macu, tak i na Windows či Androidu. Pokud nikoho takového neznáte, tak si založte nové Apple ID na jiný email přímo zde, což klidně můžete, jelikož to schvaluje i samotný Apple.

U nového Apple ID je ale podmínkou, abyste se někde přihlásili. Pochopitelně nestačí iCloud, ale musíte buďto v iTunes na Windows nebo třeba i v Apple Music na Androidu, kde si lze také aktivovat 3 měsíce zdarma. Než ale Apple Music aktivujete, tak si podle návodu níže přidejte právě vytvořené nebo nějaké už stávající Apple ID ke své rodině, kterou nejprve musíte vytvořit.

Jak aktivovat rodinné sdílení

  1. Na svém iPhonu nebo iPadu přejděte na Nastavení > iCloud.
  2. Klepněte na Nastavit rodinné sdílení a poté klepněte na Začít.
  3. Potvrďte, že chcete být organizátor rodiny a že jste přihlášeni se svým osobním Apple ID.
  4. Postupujte podle pokynů na obrazovce.

Jak přidat člena do rodiny

  1. Na iPhonu nebo iPadu přejděte na Nastavení > iCloud > Rodina > Přidat člena rodiny.
  2. Zadejte jméno člena rodiny nebo jeho e-mailovou adresu.
  3. Zadejte heslo k druhému Apple ID, které chcete přidat do rodiny nebo zašlete pozvánku na e-mail.

Jak znovu aktivovat Apple Music na tři měsíce zdarma

Jakmile máte člena v rodině, je napůl vyhráno. Teď už jen stačí otevřít iTunes, vlevo kliknout na záložku hudby a nahoře uprostřed vybrat položku Pro vás. Pokud ji tam nemáte, tak musíte v předvolbách iTunes zaškrtnout Zobrazit Apple Music. Zvolte Začít 3měsíční zkušební dobu zdarma a následně zvolte Rodinné členství. Přihlaste se se svým druhým Apple ID a podle pokynů na obrazovce aktivujte Apple Music.

Nezapomeňte, že na svém hlavním organizátorském účtě musíte mít přidanou kreditní nebo platební kartu, jinak Apple Music nebude možné aktivovat. Pokud se vše povede, tak vám na oba účty dorazí e-mail, že máte aktivovanou Apple Music s rodinný členstvím. Od teď můžete vesele začít používat Apple Music zdarma i na produktech, kde jste již tříměsíční období vyčerpali a dokonce se vám nahrají i všechny skladby a alba, které jste si už předtím přidali.

Apple Music zdarma rodina

Dnes nejčtenější

.