Zavřít reklamu

Facebook iOS iconRok dozadu Facebook spustil iniciatívu Creative Labs, ktorá mala za cieľ vytvárať nové aplikácie pod hlavičkou Facebooku, no zároveň by išlo o aplikácie, ktoré by neboli na modrej sociálnej sieti veľmi závislé. Zdá sa ale, že iniciatíva nemala tak veľký úspech a vlastne sa ani nedivím, keď som sa opýtal tých najväčších „fejsbúkarov“ v mojom okolí na to, aký majú názor na tieto aplikácie, ani nevedeli, že existujú. Čiže pravdepodobne bol počet užívateľov, ktorí ich využívali, naozaj malý. Pre zaujímavosť išlo o aplikácie Slingshot, Rooms a Riff. Ani jednu z nich už nenájdete v App Store a rovnako tak už nenájdete ani zmienky o divízii Facebook Creative Labs, od ktorej si pôvodne spoločnosť sľubovala úspech.

Čo vlastne vyššie spomínané aplikácie umožňovali? Slingshot chcel konkurovať Snapchatu, ibaže ľudia mali stále radšej službu, ktorej maskotom je žltý duch. Dokonca ho majú radšej aj firmy ako je Apple – ten dokonca sprístupnil oficiálne „Apple Music“ filtre pre Snapchat, ktoré boli dostupné len na vybraných miestach a slúžili ako taká reklama pre streamovaciu službu, ktorá bola v tom čase čerstvou novinkou. Ďalej má Snapchat rôzne zaujímavé akcie, napríklad cez leto bežala akcia, vrámci ktorej ste mohli sledovať kompilácie snapov od ľudí z rôznych krajín, ako napríklad z Ruska. Tuším nemusím hovoriť, že ruská kompilácia sa vyrovnala videám na YouTube.

Ďalšie dve aplikácie mali byť samostatné, ale Facebook pochopil, že ľuďom už tak stačilo oddeliť Messenger od základnej aplikácie. Výsledkom je teda, že aplikácia Rooms, ktorá umožňovala ľuďom organizovať skupinové organizácie, neuspela pretože rovnakú funkciu má aj Messenger. Napokon je tu aplikácia Riff, ktorá mala ľuďom spolupracovať na tvorbe videí. Do FB pekla sa tak dostali ďalšie tri aplikácie, ktoré ostanú navždy v zabudnutí, presne tak ako Facebook Camera alebo Poke, čo bola prvá snaha Facebooku konkurovať Snapchatu. Ak mám byť vrcholne úprimný, toto je jeden z posledných článkov, v ktorom počujete o trojici aplikácií, ktoré Facebook odstránil.

facebook-riff-screenshot-1024x607

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.