Zavřít reklamu

Gravity appVývojář Ryan McLeod a pár jeho přátel začali pracovat na aplikaci Gravity, která dokázala využít 3D Touch na iPhone 6S a 6S plus k tomu, aby celá dotyková plocha telefonu vážila věci jako je malé ovoce, prášek a jiné menší věci. Ryan a jeho přátelé začali kalibrovat a měřit citlivost pomocí lžíce a mince a oznámili, že aplikace by měla být hotova za čtyři dny a podali ji Applu ke schválení do App Storu. Jejich žádost byla ale překvapivě odmítnuta v důsledku toho, že dle Applu má aplikace „zavádějící popis“.

McLeod zareagoval a udělal demonstrační video této aplikace v akci a podal odvolání aby Apple znovu tuto aplikaci prošetřil a schválil ji. Jedná se totiž o jedinou aplikaci která tuto funkci skutečně umí. Existuje sice celá řada aplikací, které měří nepřesně pomocí naklonění telefonu.

Vývojáři si ale stále nedokážou vysvětlit, proč Apple jejich žádost zamítl. První z teorií hovoří o tom, že jejich aplikace mohla iPhone v důsledku vážení poškodit. Dále se hovoří o tom že by v případě schválení aplikace měli vyhráno drogový dealeři, kteří by drogy měřili právě přes tuto aplikaci. McLeod ale stále nepřestává věřit a myslí si, že je na takovou aplikaci příliš brzy a že se jednou Gravity do App Storu skutečně dostane. Teď se ale prý bude maximálně soustředit na Puzzle hru BlackBox.

//

1*3piiaM6_gCaBeyovLHhS9A
gravity-app-rejection-800x284

*zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.