Zavřít reklamu

iPhone 6s iPhone 6s Plus iconApple včera spustil předobjednávky iPhonu 6s a iPhonu 6s Plus v Jižní Korei, tedy v zemi, ve které vznikla a sídlí společnost Samsung. Dříve v těchto krajinách iPhone zase tolik úspěšný nebyl, ale od doby, co Apple představil smartphone s větší uhlopříčkou, už o něho začali mít velký zájem i zákazníci z asijských zemí, čehož je důkazem především Čína, která se pro Apple stala obrovským trhem.

Včerejší předobjednávky byly spuštěny před pátečním zahájením prodeje a Appel rozhodně potěšilo, že celá první várka byla vyprodaná během rekordních třiceti minut. Společnost KT dokonce informovala, že zaznamenala předobjednávky na 10 000 iPhonů 6s během jedné jediné minuty. Prodejce Yonhap pak uvedl, že během deseti minut vyprodal 50 000 iPhonů 6s. Další prodejce LG Uplus dokonce vyprodal všechny iPhony během pěti minut. SK Telecom se pak zmínil, že své objednávky zastavil právě po zmíněných třiceti minutách, ale operátor neuvedl, kolik iPhonů měl přesně k dispozici, odhaduje se však, že okolo 50 000 kusů.

Prodeje iPhonů 6s v Jižní Koreji měly být zahájeny už minulý pátek, ale termín byl nakonec přeložen z neznámých důvodů. Yonhap poté spekuloval, že telekomunikační orgány požádaly dopravce, aby zahájení zpozdily, jelikžo by mohlo dojít k „přehrátí“ trhu.

iPhone je v Jižní Koreji stále populárnější a to i přesto, že v zemi sídlí dva jeho největší konkurenti – Samsung a LG. Jenže úspěšnost jablečných telefonů dohnala Samsung tak daleko, že nedávno snížil ceny své vlajkové lodě Galaxy S6 a to přímo ve své domovině. Navíc se zde Samsung chystá začít prodávat Galaxy Note 5 v Pink Gold variantě, aby mohl konkurovat Rose Gold variantě, která je novinkou letošních iPhonů 6s.

iPhone 6s iPhone 6s Plus FB

Dnes nejčtenější

.