Zavřít reklamu

Feedback assistant iconNejnovější desktopový operační systém od Applu, OS X El Capitan, je stále ve fázi beta, což samozřejmě znamená, že sem tam obsahuje nějaké chyby. Podle vlastní zkušenosti však musím konstatovat, že chyb je mnohem méně, než tomu bylo u loňské bety OS X Yosemite, a tak bychom se v říjnu při vydání El Capitan mohli dočkat opravdu odladěné verze, která nabídne především vyšší výkon, stabilitu a rychlost celého jablečného systému pro počítače Mac.

Jak už jsem zmínil, i přesto že beta OS X El Capitan obsahuje mnohem méně chyb než loňský systém, určitě se v něm nějaké najedou. Nedávno Apple uvolnil El Capitan také pro veřejné testery a tudíž se kromě vývojářů podílejí na hlášení chyb i běžní uživatelé, kteří si toužili systém vyzkoušet. Pokud i vy jste byli zvědaví a nový OS X jste si vyzkoušeli, pak jste při bádání určitě už narazili na nějakou chybu nebo nesrovnalost. Veřejná beta nebyla uvolněna jen z toho důvodu, aby si uživatelé systém vyzkoušeli a zanadávali, že obsahuje chyby, ale aby ty chyby Applu pomohli odhalit a a nahlásili je vývojářům v Applu, kteří je opraví.

give-feedback-os-x-el-capitan-610x343

1. Otevřete si Launchpad –> Jiné –> Feedback Assistant

Snímek obrazovky 2015-07-23 v 10.50.142. Přihlašte se se svým Apple ID
3. Otevře se vám prostředí podobné aplikaci Mail, klikněte na uvítací zprávu a poté zvolte New Feedback

Snímek obrazovky 2015-07-23 v 10.50.06
4. Otevře se další okno, kde už zadáváte nadpis, čeho se problém týká a další podrobnosti. Nejdůležitější část je pátá položka, kde musíte popsat problém. Snažte se vyjadřovat jednoduše a co nejpřesněji. Samozřejmě vše musíte napsat v angličtině a celé prostředí je také pouze v anglickém jazyce.

Snímek obrazovky 2015-07-23 v 10.50.59
5. Až budete mít vše vyplněné, klikněte dole na Pokračovat
6. Připojte screeny, které problém zachycují. Můžete je také okmažitě vytvořit pomocí dolního tlačítka fotoaparátu. Hotové screeny se přidávají pomocí tlačítka +

Snímek obrazovky 2015-07-23 v 11.02.06
7. Opět klikněte na Pokračovat. Vyskočí na vás upozornění, to potvrďte a vše je hotovo.

Snímek obrazovky 2015-07-23 v 11.07.29

Dnes nejčtenější

.