Zavřít reklamu

64-bitSpolu s iOS 9 mohou vývojáři odříznou starší zařízení tak snadno, jak to prozatím nikdy nebylo možné. iOS 9 sice běží na každém zařízení, na kterém běží iOS 8, ovšem můžete se stát, že vývojáři přestanou podporovat starší zařízení a to jednoduše tím, že vyberou, aby jejich aplikace vyloučila podporu jakékoli architektury, která není 64-bit. To znamená, že všechny iPody touch, všechny iPhony před iPhone 5s a všechny iPady před iPad Air budou mít smůlu. 

Vývojáři totiž mohou snadno vyřadit zařízení, které nemají 64-bit procesor. To jim usnadní práci při vývoji aplikací a přidávání jednotlivých vychytávek. Nyní si totiž vývojáři stěžují, že je omezují starší zařízení a je problém dělat moderní aplikace plné současných standardů, když musí být aplikace kompatibilní s procesory Apple A5.

Problém je totiž v tom, že v současné době vybírali vývojáři kompatibilitu na základě verze iOS. Nyní mohou vývojáři snadno odškrtnout podporu starších zařízení a tím omezit možnost instalace na zařízení, které disponují 64-bit procesory. Samotné aplikace přitom mohou podporovat i starší architekturu, ovšem vzhledem k její pomalosti je pro vývojáře výhodné podporu pro starší architekturu vynechat. Vývojářům tato funkce usnadní práci, ovšem uživatele zřejmě donutí ke koupi novějších zařízení.

Dnes nejčtenější

.