Zavřít reklamu

Intel BroadwellSpoločnosť Intel na dnešnom veľtrhu Computex 2015 predstavila novú generáciu štvorjadrových procesorov Broadwell. Správa prichádza len krátko po tom, ako spoločnosť Apple oznámila nový 15″ MacBook Pro s technológiou Force Touch. Vzhľadom k oznámeniu nových čipov sa len potvrdzuje, že v novom MacBooku Pro sa v skutočnosti nachádzajú minuloročné procesory a jedinou zásadnou zmenou bola zmena grafického čipu a odchodo od nVidie k AMD.

Spoločnosť totiž predstavila aj tri čipy, ktoré sa dajú použiť v budúcej generácii notebookov od Applu, konkrétne sa jedná o tri modely Core i7. V prvom prípade ide o čip i7-5750HQ s frekvenciou 2.5GHz a cenou 434 dolárov, v druhom prípade ide o čip i7-5850HQ s taktom 2.7 GHz a nakoniec v treťom prípade ide o procesor Core i7-5950HQ s frekvenciou 2.9 GHz a cenou 623 dolárov. Všetky procesory obsahujú grafický modul Iris Pro 6200 a ako vraví Intel, budú dostupné v priebehu nasledujúcich 30 až 60 dní.

Je ale možné, že Apple predstaví nový 15″ MacBook Pro oveľa neskôr, buď na konci tohto roku alebo začiatkom budúceho roku. Intel dnes totiž okrem nových procesorov predstavil aj technológiu Thunderbolt 3, ktorá k prenosu dát rýchlosťou neuveriteľných 40 Gbps využíva konektor USB-C. A pretože sa tento konektor objavil v novom MacBooku, začíname získavať prehľad o tom, ako bude vyzerať nový MacBook Pro 15″. Pokiaľ Apple skombinuje výkonnejšie procesory a novú generáciu Thunderbolt, môžeme sa dočkať ešte tenšieho 15″ MacBooku Pro, ktorý sa už môže svojou tenkosťou rovnať MacBooku Air. Súčasné Thunderbolt porty sa totiž stanú prebytočné a tým, že vzťah medzi Applom a Intelom je veľmi dobrý, môžeme čakať, že Apple prejde na nový štandard nielen u MacBooku Pro, ale aj u MacBooku Air.

Intel Core i7 Broadwell
Retina MacBook Pro

*Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.