Zavřít reklamu

iPhone 6 Plus - iconNové iPhony 6 a 6 Plus přišly s největší velikostí uložiště od dob představení prvního jablečného telefonu. Velikost 128GB je více než dostačující, jenže vysoká cena přinutila většinu zákazníků zůstat u 16GB verze. Chyba je také na straně Applu, ten totiž namísto toho, aby už od 16GB verze opustil, vynechal verzi 32GB. Letos by měly být iPhony 6s a 6s Plus už 16GB verze zbaveny, ale to by znamenalo, že Apple vrátí 32GB zpět do hry. Uvidíme, jak se k problému postaví.

Právě kvůli nejrozšířenější 16GB paměti má většina uživatelů problém se do této kapacity se svými soubory vměstnat. Možná, že si něteří z vás vystačí, ale v momentě, kdy potřebujete aktualizovat na nový systém, nastává velký problém a je potřeba smazat mnoho aplikací, fotografií nebo hudby. Na problém si stěžovalo mnoho uživatelů při přechodu na iOS 8. Instalační soubor byl opravdu velký a 16GB iPhony měly problém. A co teprve takové 8GB verze, ty byly skoro bez šance a jejich majitelé je museli nejprve vymazat a až poté aktualizovat.

Pokud tedy trpíte nedostatkem uložného prostoru u svého iPhonu popřípadě iPadu či iPodu Touch, můžete použít následující trik, který dokáže uvolnit až gigabajty prostoru. Velikost ušetřeného místa zálěží na tom, jak používáte své zařízení, ale několik desítek až stovek megabajtů určitě ušetříte.

1. Jděte ve vašem iOS zařízení do Nastavení
2. Skrolujte dolů, dokud nenajedete na položku Safari a klikněte na ni
3. Opět skrolujte dolů až narazíte na volbu Smazat historii a data stránek
4. Na volbu klikněte a poté jí potvrďte

Uvolnit můžete mnoho zaplněného prostoru, ale také nemusíte. Vše záleží na tom, jak často používáte své zařízení k prohlížení webu a hlavně jaké stránky navštěvujete. Při častém sledování videa data stránek hodně nabobtnají. Teto fakt potvrdil i jeden z uživatelů na Redditu, kterému popsaný trik uvolnil neskutešných 6GB prostoru. Je ale nepravděpodobné, že dosáhnete stejného výsledku, protože podle jeho slov každý den sledoval mnoho videí napříč celým internetem.

iPhone 6 versus iPhone 6 plus

*zdroj: BGR

Dnes nejčtenější

.