Zavřít reklamu

apple-watch-s1-socServer Chipworks sa dostal do vnútra hodiniek Apple Watch a okamžite sa rozhodol analyzovať ich jadro, Apple S1. Čo to vlastne je? Jedná sa o jednu čipovú sadu, ktorá obsahuje všetku dôležitú elektroniku, počnúc procesorom a končiac až samotnými anténami. Experti potvrdili, že vo vnútri sa nachádzajú skutočne všetky dôležité komponenty, ktoré zahŕňajú aj operačnú pamäť RAM. Tú vyrába Elpida a jedná sa o 512 MB, čo je rovnaká veľkosť, akú majú aj ďalšie inteligentné hodinky na trhu. Nie je celkom známe, akú frekvenciu má hlavný procesor, disponuje ale označením APL 0778. Ďalšou dôležitou súčasťou vo vnútri je aj 8GB lokálne Flash úložisko od Toshiby a SanDisku.

Vo vnútri Apple S1 sa nachádza aj WiFi modul od Broadcomu, akcelerometer a gyroskop od STMicroelectronics, aj keď sa očakávalo, že za ním bude stáť spoločnosť InvenSense. Vo vnútri sa nachádzajú aj moduly od firiem, ktorých mená nemusia byť širokej verejnosti známe a ide o výrobcov ovládačov pre dotykový displej (ADI) alebo o čip pre bezdrôtové nabíjanie od spoločnosti IDT. Jim Mielke vraví, že dizajn hardvéru vo vnútri hodiniek Apple Watch je veľmi komplikovaný oproti konkurenčným hodinkám a má blízko k základným doskám v smartfónoch. Nachádza sa tu totiž množstvo špičkovch čipov, ktoré v hodinkách len tak nenájdeme.

Zaujímavé navyše je, že súčiastky sú schopné zabezpečiť mobilné pripojenie tak, ako to majú Samsung Gear S, do ktorých môžete vložiť nanoSIM kartu. Hodinky od Applu sú však obmedzené len na použitie cez WiFi, Bluetooth a NFC. Nakoniec sa vo vnútri nachádza 6-osový pohybový senzor, ktorý funguje aj bez externého akcelerometru. Apple Watch tak v skutočnosti predbiehajú iPhone 6 a 6 Plus, ktoré obsahujú dva samostatné čipy. Podľa informácie známej už dlhší čas, má výrobu finálneho čipu „S1“ na starosti Samsung.

Apple S1

*Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.