Zavřít reklamu

hockeyMistroství světa v hokeji tu bude co nevidět. Všichni se na tuto velkou akci těšíme, zvláště proto, že je Česká republika pořadatelskou zemí. Jak si povedou Voráček, Hertl, (možná) Jágr je ve hvězdách. Do turnaje zbývá ještě celý měsíc, proč si ale nezkrátit čekání na MS v hokeji nějakou tou aplikací? V následujícím seznamu vám proto představujeme aplikace, které musí být v iPhonu každého hokejového fanouška.

 

1. NHL

Oficiální aplikace nejlepší hokejové ligy na světě vám dodá spoustu informací. Zjistíte, jak si váš oblíbený tým vede, kdo je v čele ligy, kdo bojuje o playoff nebo kdo je lídr v kanadském bodování. Nejlepší je ale sledování online přenosů. Aplikace NHL sleduje každý momentálně hraný zápas, vy tak vidíte jaké je skóre, kdo dával gól (na ten se vždy můžete podívat ve videu), kdo přihrával a tak dále. Pro sledování zápasů live jako v televizi si budete muset připlatit poměrně značnou částku, na druhou stranu dostanete neomezený přístup ke všem zápasům. Aplikaci používám denně a nemůžu si ji vynachválit. Jediné co chybí je podpora pro větší displej iPhonu 6 a 6 Plus.

NHL

2. Tipsport Extraliga

Pokud se více zajímate o domácí ligu než o NHL, tak stahujte oficiální aplikaci nejvyšší hokejové ligy v Česku. Dostane se vám informací ohledně týmů, hráčů a samozřejmě výsledků. Aplikace také dokáže vyhledat zápasy hrané v TV, což se může hodit. Bonusem jsou například informace o stadionech a vstupenkách. Kdo vyhraje ligu, bude to Litvínov nebo třeba Třinec? To všechno se tu dovíte.

Extraliga

3. Ice Rage

Hokej byl co se týče her vždycky ne tak oblíbený jako fotbal. Proto nenajdeme v App Storu oficiální hru od EA Games, zatímco na FIFU se dostane každý rok. I tak se ale po podrobném hledání dá najít hra, která je opravdu povedená. To je příklad Ice Rage. Nejde o klasickou hokejovou hru, kde byste ovládali všechny hráče na ledě. Jde o souboj jeden na jednoho. Cílem je samozřejmě vstřelit branky, jde se na to úplně jinak než obvykle. Nejsou tu žádní rozhodčí, svého soupeře tak můžete sestřelit kdy chcete. Jde o poměrně těžkou hru (zvlášť v nejtěžším režim, kde vylepšujete své hráče a snažíte vyhrát turnaj. Hra obsahuje i Multiplayer režim, a tak můžete hrát i proti kamarádovi. Jednoznačně hře dejte šanci, je to jedna z mála dobrých hokejových her.

Ice Rage

 

4. Puppet Ice Hockey Podobnou záležitostí je hra Puppet Ice Hockey, která na to jde ale trochu jinak. Také hrajete jeden na jednoho, ale rozhodně nemůžete svého supeře zdemolovat jako v Ice Rage. Pomocí různých bonusů a vylepšení se snažíte vstřelit gól, pro to ale musíte protivníka pukem přehodit. Ovládání je docela jednoduché a intuitivní. Jen škoda, že tu najdete obrovskou spoustu mikrotransakcí a reklam. I tak jde o hru, která vás zabaví a navnadí atmosféru pro nadcházející mistroství.

hokej

5. NHL 2K Pokud si chcete zahrát hokej podobně jako na počítači či PlayStationu, není moc na výběr. Tou nejlepší je hra NHL 2K, což ale neznamená, že nejde o špatnou hru. NHL 2K je nejlepší klasická hokejová hra pouze proto, že je konkurence ještě horší. Bohužel tu najdete špatné ovládání, chabou grafiku a katastrofální hratelnost. Na druhou stranu je to vlastně jediná možnost, jak si zahrát normální hokej na iOS zařízení.

NHL 2K

6. Stickman Ice Hockey Série Stickman je vtipná a povedená. Ne jinak je tomu v této hře, která se sice podobá klasickému NHLku tím, že hrajete pět na pět, ale to je tak všechno. Ovládání je velice jednoduché, grafika roztomilá. Fyzikálním zákonům ale můžete zamávat na rozloučenou, platí tu úplně jiná pravidla. Rychlost je o dost větší, puk neskáče, bruslit se dá neuvěřitelně snadno. To všechno dává dohromady docela slušný herní zážitek.

Stickman

*foto: 3dlightfx

Dnes nejčtenější

.