Zavřít reklamu

iPhone 6 a iPhone 6 Plus ikona
Nezáleží na tom, či svoj iPhone odomykáte pomocou Touch ID alebo cez heslo. Samotné odomknutie telefónu je tak jednoduché, že to zvládne úplne každý. Ak svoj telefón máte uzamknutý jedným z týchto spôsobov tak sa riziko ukradnutia dát pri strate iPhone znižuje takmer na nulu. Avšak najnovšie zariadenie, ktoré preskúmal magazín International Business Times dokáže zabezpečenie iPhone prelomiť do pár sekúnd. Celé zariadenie pritom stojí len 120 libier.

A ako to vlastne funguje? Čierna krabička s názvom IP-BOX funguje na princípe neustáleho zadávania rôznych číselných kombinácí až do momentu pokým neobjaví Vaše heslo. Samotný iPhone je pritom proti takýmto typom útoku chránený softvérom, ktorý automaticky obmedzuje počet zadaní hesla a po 10 neúspešnom pokuse vymaže obsah celého telefónu. Tento systém si však musíte aktivovať cez nastavenia v časti „Touch ID a Heslo“   Avšak táto špeciálna vecička s názvom IP-BOX dokáže prelomiť aj takúto ochranu. Nezáleží na tom, či je Váš telefón chránený pomocou Touch ID alebo hesla, keďže odblokovanie iPhone sa dá urobiť naraz aj heslom aj odtlačkom prsta. IP-BOX sa dokáže dostať cez softvérové obmedzenia priamym pripojením k hardvéru telefónu.

Je tu však jedno „ALE“, ktoré sa týka IP-BOXu. Zariadenie sa totiž pripája priamo na batériu a tým znižuje jej výkon čo znamená, že sa iPhone môže rýchlo vybiť. Zariadenie pritom nevie, či heslá, ktoré zadáva sú správne alebo nie. Avšak dokáže to zistiť pomocou svetelného čidla, ktoré je pripojené k displeju telefónu. Ten sa totiž po zadaní správnej číselnej kombinácie rozžiari a tým dá zariadeniu pokyn, že žiadne heslo už netreba hľadať.

Najväčšou výhodou-nevýhodou zariadenia je to, že si ho môže kúpiť úplne každý kto má potrebných 120 libier. Predajca ani nijeako nekontroluje či sa jedná o bežného človeka, zlodeja alebo nejakú organizáciu. Ak je IP-BOX pripojený na iPhone začne pracovať s číselnými kombináciami od 0000 do 9999 až pokiaľ nenarazí na tú správnu a tým prelomí zabezpečenie telefónu. Existujú však aj určité hranice, v ktorých táto krabička dokáže fungovať. Asi tou najlepšou pre majiteľa je fakt, že IP-BOX dokáže hádať len číselné kombinácie vo vyššie uvedenom rozmedzí. To znemaná, že ak máte telefón chránený nejakým 5 a viac miestnym kódom alebo nejakým slovným heslom, tak sa nemusíte obávať prelomenia zabezpečenia. Ďalším obmedzením pre IP-BOX je iOS 8.1.1. Táto aktualizácia totiž opravila chybu, ktorá dovolovala zariadeniam preniknúť do telefónov. Avšak nie každý najnovší iPhone bol aktualizovaný a cez zabezpečenie starších zariadení nebude mať IP-BOX najmenší problém preniknúť.

*Zdroj: businessinsider.com

Dnes nejčtenější

.