Zavřít reklamu

TSMC-logoApple se již roky snaží vymanit ze spárů Samsungu, co se výroby týká. Samsung byl však až do nedávna jedinou společností na světě, která dokázala vyrábět mobilní procesory pro Apple v takové kvalitě a množství, jakou jeden z největších zadavatelů výroby na světě potřeboval. Ve hře se však před lety objevil také další hráč a to společnost TSMC, která se rychle adaptovala na požadavky Applu a to tak dokonale, že za poslední rok vyrobilo TSMC 100% všech mobilních čipů pro Apple.

TSMC však sice dokázal vyrábět 20nm čipy, ovšem Samsung nyní přišel za Applem s nabídkou, že dokáže a také to celému světu ukazuje, vyrábět čipy 14nm technologií, což by se Applu pochopitelně zamlouvalo, vzhledem k tomu, že tyto čipy mají jisté výhody, o kterých se více dozvíte přímo v článku: Výrobní proces: jaké výhody přináší čím dál tím menší procesory a jak dlouho bude trvat, než přestane platit Moorov zákon.

Vyrojily se tak spekulace, podle kterých se Apple nechá Samsungem zlákat a bude zde opět objednávat své procesory. Dnes má však Tom’s Hardware jasno a je si jistý, že Apple zůstává u TSMC a ten bude i nadále produkovat 100% všech mobilních čipů Applu, tedy alespoň těch pro iOS zařízení, o osudu Apple Watch a jeho procesorů není prozatím rozhodnuto.

Dnes nejčtenější

.