Zavřít reklamu

Pebble ColorPebble predstavilo tretiu generáciu svojich inteligentných hodiniek, tentoraz pomenovaných ako Pebble Time. Najnovší model hodiniek je vlastne ten, ktorý unikol už na začiatku týždňa a tak sa potvrdzuje, že hodinky od prelomového startupu prvýkrát ponúknu farebný displej. Rovnako sa môžeme stretnúť s tenším a ergonomickejším telom, presnejšie je ohnuté. Zároveň však môžeme vidieť že rámček okolo dispeja bude o trochu hrubší, než doteraz. Pebble predstavilo hodinky už celkom tradičným spôsobom a to kampaňou cez Kickstarter. A aj keď ich čaká silná konkurencia v podobe Apple Watch, rozhodne sa jej darí! Už za pol hodinu od spustenia kampane sa jej podarilo vybrať 1 milión dolárov, čo je dvojnásobok požadovanej čiastky. Do konca kampane pritom ešte ostáva 31 dní.

Hodinky Pebble sú pritom mimoriadne obľúbené pre svoju jednoduchosť, kompatibilitu a bezkonkurenčnú výdrž batérie, na ktorú sa Apple Watch ani Samsung Gear S vôbec nechytajú. Pebble Time totiž aj napriek prítomnosti farebného displeja a tenšieho tela vydržia na jedno nabitie až 7 dní používania, čo je čas, za ktorý ste stihli vybiť Noki 3310. A keď už spomíname odolnosť, nové Pebble sú odolné voči vode (aj keď sa nepodporúča ísť s nimi plávať).

Samotné hodinky pozostávajú z troch materiálov. V prvom rade je to plastové telo, s ktorým sme sa mohli stretnúť už pri prvom modeli. Ďalej to je sklíčko Gorilla Glass a nakoniec luneta, alebo v tomto prípade skôr rámček, z nehrdzavejúcej ocele. Uprostred sa nachádza e-paper displej, tentoraz farebný, čo predstavuje nové možnosti vzhľadu ciferníka a aj aplikácií. Zmena sa dotkla aj užívateľského prostredia. Už sa nestretneme s klasickým menu ale s novým prostredím „Timeline“. Ako sa dá vytušiť z názvu, prostredie stavia na chronológii a kým predtým si užívatelia vyberali aplikácie zo zoznamu, teraz budú mať k dispozícii možnosť pozrieť si okamžite tie aplikácie, ktoré používali v poslednej dobe. Rovnako sa zmenil účel tlačidiel na pravom boku. Ide o tlačidlá „Minulé“„Súčasné“ a „Budúce“. Tie umožnia jednoducho vidieť stav pripomienok, úloh a upozornení z aplikácií.

Pebble Time ďalej obsahujú hlasové ovládanie, ktoré je možné použiť na odpovedanie na správy, zapisovanie poznámok alebo na ďalšie aktivity. Na systéme Android je možné využívať schopnosti hodiniek prakticky so všetkým, no majitelia iPhonu si musia vystačiť len s diktovaním e-mailov cez aplikáciu Gmail. Inak je prijímanie notifikácií dostupné na oboch platformách. Nakoniec, samotné hodinky sa začnú predávať za cenu 199 dolárov, prípadne cez 159 dolárov cez Kickstarter. K dispozícii budú tri farebné verzie s tromi silikónovými remienkami. Tieto remienky je možné vymeniť za akýkoľvek iný 22mm remienok.

Pebble Time
*Zdroj: MacRumors; Kickstarter

Dnes nejčtenější

.