Zavřít reklamu

motorola_logo_jpg_15236Jony Ive v nedávno vydanom rozhovore povedal, že sa pri tvorbe Apple Watch inšpiroval Motorolou a jej funkciou Moto Maker, ale vzápätí ju skritizoval za to, že dávať ľuďom možnosť voľby je ako keď sa dizajnér vzdá svojej zodpovednosti za skvelý dizajn. Vôbec mu však nevadí, že hodinky Apple Watch sa inšpirovali a ponúkajú trilión možností úprav ciferníku, vďaka čomu môže mať každý svoje vlastné hodinky. Odpoveď na seba nenechala dlho čakať a prezident Motoroly Rick Osterloh vyhlásil, že jeho spoločnosť stavia na inej filozofii než Apple a nemyslí si, že budúcnosť spočíva v predražených mobiloch.

„Ich princípom je ‚Spravte si z neho čo chcete. Vyberte si takú farbu akú chcete.‘ a verím, že toto je vzdávanie sa zodpovednosti za dizajn,“ povedal v rozhovore Jony Ive, k čomu Cook dodal, že Jony má lepšiu chuť než ktokoľvek iný, koho vo svojom živote stretol. Rick Osterloh sa pre zmenu vyjadril, že konečný zákazník by mal byť priamo zapojený do procesu navrhovania produktu, keďže zákazník si môže touto cestou vytvoriť svoj vysnívaný telefón, ktorý splní jeho predstavy do posledného detailu.

Voči Applu však povedal toto: „Na tomto trhu vidíme naozajstnú dichotómiu. Máte tu napríklad Apple ktorý zarába tak veľa peňazí a predáva svoje produkty za šialené ceny. Nemyslíme si, že to je budúcnosť. Veríme, že budúcnosť spočíva v podobnej skúsenosti a skvelým možnostiam výberu za dostupné ceny. Zároveň si myslím, že najväčšou chybou mobilného trhu je jeho najväčšia možnosť: vyrábať naozaj skvelé, dostupné zariadenia pre ľudí, ktorí nechcú utratiť veľa peňazí.“

Moto Maker
*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.