Zavřít reklamu

tim_cookTim Cook se dostal do nominace na osobnost roku podle Time, nejslavnější magazín na světě však udělal něco, co opět všem vykouzlilo slzu na tváři. Time totiž místo Tima Cooka nebo někoho podobného ocenil lidi, kteří si to skutečně zaslouží a tak na obálce posledního letošního vydání Time najdeme 5 lidí bojujících proti Ebole přímo v Africe. Neznámé tváře, které možná nezmění svět a to ani ten technologický, ale jejich práce je o to vzácnější a úžasná. Za toto gesto patří Time opět velké uznání, jako když v roce 2006 přidal magazín na cover zrcátko a řekl že osobnost roku jste vy.

Tim Cook se přesto stal osobností roku a to podle neméně slavného magazínu Financial Times, který řekl, že jedním z největších úspěchů Tima Cooka v letošním roce je, že dokázal udržet nervy přes útoky aktivních investorů a ztrátu víry mezi některými fanoušky v to, že by Apple mohl uspět i bez Steva Jobse. Tim Cook podle Financial Times vnesl do Applu novou krev, nové myšlenky a je jedním z hlavních iniciátorů, díky kterým Apple zaznamenal skutečně úspěšný rok. Financial Times také ocenil Cookovo sociální cítění a fakt, že se snaží sjednat nejen v Applu, ale na celém světě rovnoprávnost ras a pohlaví.

Jako největší gesto pak Financial Times označuje Timovo přiznání k homosexualitě, což bylo jeho obrovské tajemství, které mohlo ohrozit nejen jeho jako osobu, ale také celou společnost Apple v méně tolerantních častech světa (ehm v Rusku). Cook však zaznamenal také úspěch s iPhone 6 a iPhone 6 Plus a investoři netrpělivě očekávají na příchod Apple Watch. Stejně tak se povedla také akvizice společnosti Beats. Financial Times také uvedl, že si je Tim Cook vědom svého nedostatku, kterým je menší charisma na pódiu než které měl Steve Jobs. Právě proto Cook najal Marca Newsona a Angelu Ahrendts, kteří mu pomohou s tímto nedostatkem.

tim-cook-D10

Dnes nejčtenější

.