Zavřít reklamu

Phone konverzacePamatuji si, když jsme si před zhruba patnácti lety zakládal první emailový účet. Bylo to v době, kdy byl email něco jako dopis, v době, kdy jste čekali na odpověď týden a nepřišlo vám to vůbec zvláštní. Když pošlete mail dnes, vnímáte jej jako sms, jako něco, na co by vám měl dotyčný, kterému váš mail směřuje, odpovědět v řádu minut, maximálně desítek minut a zcela automaticky předpokládáte, že se odpovědi dočkáte i v momentě, kdy není dotyčný u počítače.

Stejně tak jako se změnilo vnímání mailu, změnilo se i pracovní nasazení lidí, kteří nyní nosí celou svoji kancelář v kapse. Málo kdo dokáže využít čas skutečně efektivně a zpříjemnit si telefonem čas tak, aby mohl na maily odepisovat například v situacích, kdy by stejně nemohl dělat nic jiného. Osobně využívám čas při sezení v autě kdy řídí šofér k řešení mailů a telefonátů, abych pak v restauraci nebo v baru nedopadl stejně, jako lidé na níže uvedených fotografiích. Smartphony, které měly pomáhat k usnadnění života jej tak paradoxně většině lidem změnily k horšímu a lidé se stávají čím dál tím méně komunikativní.

Čas se tedy mění a čím dál tím víc se setkáváme s lidmi, kteří místo do očí svým partnerům nebo kamarádům při rozhovoru hledí do svých telefonů a zuřivě mačkají tlačítka na displeji ve snaze odepsat na maily, vyřešit pracovní věci nebo se jen podělit o to, že právě tráví večer s přáteli na sociální síti. Tato myšlenka napadla také redakci serveru Boredpanda.com, která vyslala svého fotografa pracujícího pod přezdívkou Babycakes Romero do ulic, aby nafotil lidi v situacích, ve kterých by ještě před pár lety konverzovali. Podívejte se jak fotografie dopadly.

death-of-con-5__880
death-of-con-8__880

death-of-con-12__880
death-of-con-9__880

death-of-con-1__880

Dnes nejčtenější

.