Zavřít reklamu

androidGoogle na svojej dnešnej konferencii I/O 2014 predstavil množstvo noviniek pre vývojárov aj spotrebiteľov. Spomedzi noviniek, ktoré stoja za opomenutie, patrí nová fitnes platforma známa ako Google Fit. Jedná sa o platformu, ktorú budú môcť vývojári využívať v prípade, že chcú vyrábať pokročilé aplikácie sledujúce fyzickú aktivitu človeka a jeho zdravie, presne tak ako to robí HealthKit v novom operačnom systéme iOS 8. Služba má byť dostupná už teraz pre vývojárov, pričom je kompatibilná s mnohým príslušenstvom, vrátane príslušenstva od Nike.

Dáta o užívateľoch sú zdieľané naprieč aplikáciami a hardvérom, vďaka čomu jednotlivé aplikácie môžu získavať aktuálne informácie bez toho, aby ich užívatelia museli manuálne zadávať. Google Fit bude na úvod kompatibilný s portfóliom hardvéru a softvéru od 14 spoločností, medzi ktoré patrí mimo iného aj Intel, Nike, Adidas či Runtastic. Nová platforma pochopiteľne pracuje aj s inteligentnými hodinkami, ktoré Google priblížil na dnešnej konferencii. Jedná sa o hodinky s operačným systémom Android Wear, pričom už dnes budú mať vývojári možnosť vyskúšať si hodinky LG G Watch alebo Samsung Gear Live na svojich vlastných zápästiach.

Spoločnosť Google sa totiž rozhodla, že ako štedrý bonus pre účastníkov konferencie daruje pri odchode z konferencie jeden z dvoch spomínaných produktov, ktorý budú môcť vývojári používať na tvorbu aplikácií, ale aj na osobné použitie. Hodinky sa majú podľa informácií objaviť v predaji už o pár hodín neskôr, pričom tretie hodinky, Motorola Moto G, sa začnú predávať až v priebehu leta. Na druhú stranu, pretože sa jedná o jediné hodinky s kruhovým displejom, ktoré Google oznámil, vývojári neskôr získajú aj tieto hodinky a to úplne bezplatne, aby mohli začať testovať svoje aplikácie na inom displeji, než aký mohli mať doteraz.

google-fit-platform
google-fit-platform

Dnes nejčtenější

.