Zavřít reklamu

facebook-ipad-iconV novém příspěvku na oficiálním blogu Facebooku se objevila informace o tom, jakým žpůsobem bude Google sledovat uživatele a nabízet jim reklamu. Google začne sledovat místa která navštěvujete a aplikace které používáte k tomu, aby mohl lépe cílit inzerci. Tato funkce bude prozatím dostupná jen v USA, kde ji bude Facebook testovat v následujících týdnech s tím, že později se rozšíří do zbytku světa. Facebook popisuje celou novinku následujícím způsobem.

„Řekněme, že uvžujete o koupi nového televizoru a začnete hledat televize na internetu a v mobilních aplikaích. Můžeme vám ukázat inzeráty, které nabízí televizory, díky čemuž získáte nejlepší cenu nebo se dozvíte o dalších značkách, které stojí za zvážení. Protože zjistíme, že máte zájem o elektroniku, můžeme vám uázat také reklamu na další elektroniku, například na reproduktory nebo herní konzole, které ladí s vaší novou televizí,“ uvádí Facebook ve svém článku.

Pokud se na to podíváme objektivně, nestane se nic co by již Google nějaký ten den nedělal, ovšem s tím rozdílem, že Facebook nám naše „spisy“ odtajní a budeme mít možnost je mazat nebo měnit. To znamená, že každý uživatel bude mít přístup do nové sekce s názvem Reklamní preference, ve které bude mít možnost definovat zájmy, které se mají následně zobrazovat v inzerátech. Stejně tak je možné zájmy, které Facebook vyplni na základě výše uvedeného smazat. To znamená, že pokud si koupíme nový televizor ale PS4 nebo Xbox One již máme doma, můžeme smazat z preferenci herní konzole.

č

Dnes nejčtenější

.