Zavřít reklamu

Několik různých médií pocházejících z Číny zveřejnilo během noci informaci, podle které společnost Luxshare bude dodávat pro Apple součástky pro bezdrátové nabíjení hodinek iWatch. Společnost pocházející ze Shenzenu, kde sídlí také několik dalších dodavatelů Applu, již údajně odeslala Applu ke schválení a certifikaci bezdrátové nabíjecí cívky. Jakmile Apple schválí jejich kvalitu a dodá potřebné certifikáty, začne se s výrobou. Zahájení výroby je přitom odhadováno na druhou polovinu letošního roku.

Apple chce nabídnout bezdrátové nabíjení vůbec poprvé ve své historii a to právě u hodinek iWatch. Zajímavé však je, že Apple má podle informací zveřejněných zahraničními médii technologii, která umožňuje nabíjet hodinky umístěné až jeden metr od bezdrátové nabíječky. Všechny bezdrátové nabíječky ve spotřební elektronice přitom fungují na principu indukce, kdy se musí zařízení s podložkou přímo nabíjet. Tuto technologii pak sám Apple označil za poměrně nešťastnou vzhledem k tomu, že stejně musíte vzít mobil nebo tablet, případně hodinky a položit jej přesně na dané místo. V tom případě však již téměř jedno zda telefon na dané místo položíte nebo připojíte kabelem, obzvláště pokud je kabel oboustranný tak jako v případě Lightning konektoru.

Namísto toho dokáže Apple nabíjet zařízení až do vzdálenosti jednoho metru což by mohlo znamenat, že například při spánku umístíte nabíječku pod postel nebo vedle postele, například na noční stolek a hodinky necháte na ruce a přitom se budou dobíjet. Nabíječku by pak Apple mohl integrovat například do klávesnice nebo myši, kterou používáme několik hodin denně a tak by se hodinky nabíjely v době, kdy uživatel pracuje.

apfelpage_iwatch1
iWatch-concept-design-7

Dnes nejčtenější

.