Zavřít reklamu

Hovorí sa, že niekedy musí človek spraviť krok späť aby sa posunul vpred. To isté si zjavne myslí aj CEO Atari Frederic Chesnais, ktorý v novom rozhovore oznámil, že chce, aby sa Atari vrátilo späť k výrobe hardvéru. Atari totiž pôvodne vyrábalo práve hardvér, respektíve herné konzoly a počítače, z ktorých ale neskôr presedlalo výhradne na výrobu softvéru, keďže hernému trhu začali vládnuť oveľa väčšie mená ako sú Nintendo a Sony. Lenže čo môžeme očakávať od spoločnosti, ktorá sa zaoberala výrobou hardvéru naposledy v minulom storočí?

Chesnais v rozhovore oznámil, že nemá v pláne vyrobiť žiadnu veľkú hernú konzolu a to aj napriek tomu, že vo vnútri spoločnosti dnes majú repliku Atari 2600. Namiesto toho si Chesnais predstavuje niečo, čo by mohli ľudia používať prakticky vždy a nosiť to všade so sebou. Chesnais si predstavuje, že jeho spoločnosť vyrobí niečo ako hodinky, ktoré by okrem iného mohli slúžiť aj na hranie hier. To ale neznamená, že spoločnosť začne vyrábať inteligentné hodinky, ktoré budú slúži ako doplnok k telefónu. Miesto toho sa má jednať o niečo, čo sa bude niesť práve v duchu Atari. V duchu spoločnosti, ktorá je podľa neho lifestyle značkou pre určitú generáciu.

V súvislosti s lifestyle spomína, že spoločnosť by mohla začať vyrábať bundu so solárnymi panelmi, z ktorej by mohol vytŕčať konektor Lightning pre iPhone. Výsledkom by bolo, že ľudia by mohli nosiť svoj iPhone stále nabitý a to je podľa Chesnaisa niečo, čo by si ľudia určite kúpili: „Chceme vyrábať takýto druh hardvéru. Kúpili by ste si hodinky Atari? Kúpili by ste si bundu Atari, ku ktorej by ste si mohli pripojiť svoj iPhone alebo iné zariadenie? Ja si myslím, že by ste si ju kúpili.“

Atari 2600
*Zdroj: Gamespot

Dnes nejčtenější

.