Zavřít reklamu

Napriek tomu, že Beats Electronics a Apple majú celkom odlišnú kultúru, obe zarábajú na mladých ľuďoch veľké peniaze, keďže ich produkty sú v tejto vekovej skupine jednoducho cool. No napriek celkom odlišnej kultúre tieto spoločnosti spája ešte niečo viac a to Steve Jobs. Nie, že by Jobs založil Beats alebo by v spoločnosti vlastnil veľký podiel, to nie, v skutočnosti ide o to, že Steve Jobs a Jimmy Iovine mali celkom blízky vzťah, keďže si obaja veľmi pomohli pri spustení dôležitých produktov.

V roku 2002 to bol Jimmy Iovine, kto pomohol Applu vyvinúť iTunes. Iovine dal ešte pred vydaním produktu Stevu Jobsovi dôležité rady týkajúce sa pripravovanej hudobnej aplikácie. Jobs na jeho rady nezabudol, zužitkoval ich a o pár rokov neskôr pre zmenu on pomohol Iovinovi a začínajúcej spoločnosti Beats. Steve Jobs bol jedným z prvých ľudí, ktorí dostali slúchadlá Monster Beats a pravidelne s nimi počúval hudbu. Aby toho nebolo málo, Iovine má údajne ešte stále na svojom iPade fotku Steva Jobsa so slúchadlami Beats na hlave. Steve pre zmenu poradil spoločnosti Beats, čo by mala zmeniť u ďalších verzií slúchadiel.

Zrejme na znak kamarátstva sa vedenie Applu rozhodlo, že bude vo svojich obchodoch predávať slúchadlá Beats a bude ich propagovať aj na svojej stránke. Lenže tým to nekončí. Iovine v roku 2012 povedal, že iTunes je veľmi dobrým nástrojom na sťahovanie hudby, no ešte stále je tu medzera v podobe chýbajúcej streamovacej služby. Apple to chcel spočiatku vyriešiť tak, že predstavil iTunes Radio, no ukazuje sa, že iTunes Radio nenaplnilo očakávania hudobných vydavateľstiev. Beats Music ale áno, keďže predstavitelia spoločnosti Apple ostali šokovaní, ako rýchlo dokázala služba Beats Music získať publikum, ktoré za službu platí každý mesiac. Služba Beats Music je teda jedným dôvodom, kvôli ktorému Apple údajne odkúpil Beats. Druhý dôvod súvisí priamo so slúchadlami. Zdroje pre Bloomberg sa vyjadrili, že Apple má pomerne veľký záujem aj o predaj slúchadiel a už teraz má v pláne zlepšiť kvalitu dizajnu budúcich modelov. Ale aj keď ďalšie slúchadlá Beats navrhne Jony Ive, na slúchadlách sa nebude nachádzať logo Apple ale logo Beats.

DrDre-Jimmy
*Zdroj: Bloomberg

Dnes nejčtenější

.