Zavřít reklamu

Oči Tima Cooka se zřejmě promění ve velké ikony dolarů, tak jak jsme zvyklí od strýčka Skrblíka, poté co si přečte nová data z průzkumu analytika společnosti Raymond James. Nový výzkum totiž ukázal, že třetina majitelů iPhone v USA, by byla ochotna připlatit si 100$ za iPhone 6, pokud by nabídl větší displej než kterým disponuje iPhone 5s. To znamená, že plných 33% amerických majitelů iPhone, by bylo ochotno zaplatit 300$ za iPhone 6 se smlouvou, pokud by telefon nabídl displej o velikosti mezi 4,7 až 5,5″.

Vzhledem k tomu, že v USA používá 52,3% všech majitelů chytrých mobilních telefonů právě iPhone, vypadá to, že by Apple mohl bez jakéhokoli problému nasadit nový, dražší a větší model. Podobná data má samozřejmě k dispozici také Apple, který pečlivě monitoruje celosvětový vývoj trhu a jak ukázal v posledních letech, je ochotný se mu přizpůsobit. Nic jiného ostatně Applu v současné době již nezbývá, vzhledem k tomu, že již dávno není prémiovou značkou typů Vertu, ale značkou, která musí zákazníkům nabízet to co chce drtivá většina z nich.

O větším iPhone se mluví od konce loňského roku, kdy se objevily první spekulace, které naznačují, že Apple skutečně připravuje iPhone 6 s větší velikostí displeje. V současné době je již informací, analýz a nepotvrzených úniků tak velké množství, že lze skutečně spolehlivě odhadnout, že společnost Apple v letošním roce představí iPhone 6 s větším displejem nebo nabídne telefony dva, jeden se současnou velikostí displeje, kterou nabízí iPhone 5s a druhý s větším displejem.

13430153774_1951a53317

*Zdroj: blogs.barrons.com

Dnes nejčtenější

.