Zavřít reklamu

Vzťah medzi Applom a Samsungom síce po verdikte súdu nevyzerá zrovna najlepšie, na druhú stranu spoločnosť Apple aj naďalej ostane objednávateľom súčiastok od Samsungu. ZDNet Korea, ktorý je známy svojimi presnými a pravdivými informáciami, tvrdí že spoločnosť Samsung bude vyrábať vyrábať procesory Apple A8 pre telefón iPhone 6 a nové iPady. Spoločnosť Samsung pritom musí zaplatiť Applu odškodné vo výške 930 miliónov dolárov za porušenie jej patentov.

Podľa zdroja, ktorý sa podelil s informáciami pre ZDNet, Samsung už podpísal zmluvu s Apple a čoskoro zaháji masovú výrobu čipov Apple A8 pre novú generáciu iPhone. Výroba procesorov bude prebiehať v továrni v meste Austin, kde má svoju továreň aj Apple. Ten v spolupráci s GT Advanced zaháji produkciu zafírových sklíčok pre neznáme zariadenie. Celkovo bude výroba čipov A8 spadať pod dvoch výrobcov. Okrem Samsungu bude mať výrobu na starosti aj tajwanský výrobca TSMC, ktorý už vyrába čipy niekoľko týždňov s pomocou svojho 20-nm výrobného procesu. Samsung mal pôvodne s týmto výrobným procesom problémy, no zdá sa, že ich už vyriešil. Iróniou osudu však je, že výrobné problémy postihli jeho novú vlajkovú loď, keďže u jedného z jej dodávateľov došlo k požiaru.

Spoločnosť Apple opäť predstaví iPhone 6 behom tretieho štvrťroku 2014, teda ho môžeme očakávať v septembri/září. Očakáva sa pritom, že spolu s ním Apple predstaví aj ďalší telefón a hodinky iWatch, ktoré budú podporovať upravenú verziu systému iOS, čím sa zachová plná kompatibilita medzi zariadeniami. Ak je táto informácia pravdivá, potom hodinky iWatch pravdepodobne ponúknu procesor zo série Ax, ktorá sa ukrýva v telefónoch iPhone, tabletoch iPad, prehrávačoch iPod touch a v Apple TV. Podľa doterajších špekulácií ponúkne nový iPhone 4.7-palcový displej s novým rozlíšením, kvalitnejší fotoaparát a pravdepodobne aj vyššie úložisko.

iPhone-6
*Zdroj: ZDNet

Dnes nejčtenější

.