Zavřít reklamu

Apple síce včera vydal aktualizáciu OS X 10.9.2 a vyriešil problémy so zabezpečením SSL, na druhú stranu priniesol problémy s aplikáciou Mail. Ako sa zdá, veľké množstvo užívateľov sa po prechode na novú verziu systému OS X sťažuje na to, že im nefunguje defaultný e-mailový klient a musia tak k svojim e-mailom pristupovať cez internetový prehliadač. Vzhľadom k tomu, že na problém sa sťažuje množstvo užívateľov z Česka, Slovenska, USA a mnohých ďalších krajín, jedná sa o celkom vážny problém s funkčnosťou OS X.

Problém sa týka najmä používateľov, ktorí využívajú e-mailovú službu Gmail od Google. Pokiaľ je aplikácia nakonfigurovaná tak, aby čítala maily práve zo serverov Googlu, dochádza k zamrznutiu aplikácie, pričom aplikácia vyťažuje 100% celkového výkonu počítaču. V iných prípadoch sa dokonca aplikácia ani nespustí. História sa teda opakuje a ani nie pol roka po vydaní OS X 10.9 sa opäť stretávame s nefunkčným Mailom. Apple musel už pár týždňov po vydaní OS X 10.9.0 vydať Mail Update 1.0, ktorý vyriešil problém s archivovaním, mazaním a presúvaním e-mailov v službe Gmail.

Dôvod, prečo sa táto chyba objavila znovu, môže spočívať v plánovaní. Podľa nepotvrdených informácií Apple mal totiž popri OS X 10.9.1 vyvíjať aj aktualizáciu OS X 10.9.2. Opravný update pre aplikáciu Mail však vydal už v čase, keď testoval OS X 10.9.1 a tak je možné, že na tomto update pracoval tím stojaci práve za spomenutou veľkou aktualizáciou. Je otázne, kedy Apple vydá softvérový update pre aplikáciu Mail, očakávame ho však už v nasledujúcich dňoch či týždňoch.

Dnes nejčtenější

.