Zavřít reklamu

Konferenčný hovor sa nezaobišiel bez otázok určených priamo Timu Cookovi a aj vďaka tomu sme sa stretli so zaujímavými odpoveďami. Tim Cook sa stretol s viacerými otázkami, ktoré sa týkajú budúcnosti produktov Applu, no zároveň sme sa stretli aj s otázkami ohľadom iPhone 5s a iPhone 5c. V tomto prípade sa od Cooka dozvedáme, že pomer záujmu o iPhone 5s a iPhone 5c je inakší než ten, aký očakával Apple. Zároveň dodáva, že ak spoločnosť usúdi, že je treba zmeniť cenu produktu, rozhodne tak učiní, ale nie pri oznámení finančných výsledkov.

Hlavnou výhodou iPhone 5s oproti 5c je podľa Cooka najmä Touch ID, ktoré sa spolu s ďalšími funkciami postará o to, že je o iPhone 5s veľký záujem. Taktiež tvrdí, že Apple pracuje na veciach, ktoré ešte ľudia teraz nemôžu vidieť. Apple sa mimo iného zaujíma o možnosť vykonávania mobilných platieb s pomocou Touch ID a zároveň sa jednalo o jednu z kľúčových vecí, na ktoré Apple myslel pri vyvíjaní tejto technológie. Cook tvrdí, že práve možnosť platiť s pomocou Touch ID predstavuje veľkú príležitosť pre platformu iOS. Apple stihol túto víziu nepriamo odhaliť už pri uvedení iOS 7 a iPhone 5s, keď okrem technológie Touch ID vypustil do obehu aj systém iBeacon, ktorý je určený primárne pre obchody a podniky, kde sa bežne stretávame s platením. Touch ID navyše už dnes umožňuje užívateľom potvrdzovať nákupy v iTunes a App Store a špekuluje sa, že v budúcnosti tieto funkcie hlboko prepojí s iBeacon a Passbook.

Ďalšia otázka sa týkala toho, či Apple hodlá rozšíriť portfólio telefónov iPhone. Tim Cook na túto otázku odpovedal, že majú v pláne vyrábať skvelé produkty, no nezmienil sa o tom, či spoločnosť expanduje ponuku svojich telefónov. Špekuluje sa pritom, že Apple v tomto roku predstaví 4.7- a 5.7-palcový iPhone. Nakoniec Tim Cook sľubuje, že produktový cyklus nebol nikdy taký silný: „Myslím si, že naši zákazníci budú milovať to, na čom pracujeme.“

Dnes nejčtenější

.