Zavřít reklamu

CEO společnosti Apple Tim Cook se setká s CEO společnosti Samsung OH-Hyun Kwon, nejpozději do 19. 2. 2014, tedy zhruba měsíc předtím, než soud naplánoval další stání vě věci soudních sporů o patenty mezi oběma společnostmi. Jako první si všiml dodatku v soudním podání reportér agentury Reuters, který upozornil na to, že se Cook a Kwon setkají spolu se svými právníky předtím, než začne další kolo soudních stání a pokusí se najít možnosti mimo soudních vyrovnání. O to se pokusili již zástupci Applu a Samsungu 6. 1. 2014, kdy se setkalo nejvyšší vedení obou společností a diskutovalo o možnostech vypořádání. Obě společnosti se podle soudního dokumentu dohodli na následujícím.

  • Senior manažeři společností Apple a Samsung se setkají osobně v pondělí 6. 1. 2014 a budou diskutovat o možnostech vypořádání.
  • Obě strany se dohodly, že se setkají společně s mediátorem, který bude mít profil na té nejvyšší úrovni před 19. 2. 2014.
  • Každá smluvní strana bude zastoupena CEO, tedy generálním ředitelem a 3-4 právníky, kteří se zúčastní mediace.
  • Mediace se nezúčastní žádná vnější strana.

Není však zřejmé, zda dokument vyplynul z nařízení soudu nebo jej navrhla jednou ze stran, které jsou účastníky již mnoho let trvajících sporů. Je však jisté, že Apple i Samsung stojí každé soudní jednání neuvěřitelné množství financí a tak mají obě strany zájem na tom, aby se spory ukončily co nejdříve, ideálně navíc mimosoudní dohodou bez toho, aniž by musel verdikt nařizovat soud. Takový verdikt by totiž mohl být velmi přísný pro obě strany. Nesmíme totiž zapomínat na to, že žaloby nepodal pouze Apple na Samsung, ale také Samsung na Apple.

iPhone_vs_Samsung

Dnes nejčtenější

.