Zavřít reklamu

Denník The Korea Times priniesol správu, podľa ktorej majú spoločnosti Samsung a Apple rokovať o ukončení patentových sporov, pre ktoré sa tieto dve spoločnosti súdia už takmer tri roky. Spoločnosti sa medzi sebou súdili už takmer dva roky kvôli patentom, ktoré vzájomne porušovali. Od toho sa samozrejme odvíjali aj očakávania a obe spoločnosti požadovali zakázanie predaja vybraných konkurenčných produktov.

Výsledkom tejto dohody by mali byť poplatky, ktoré bude Samsung platiť spoločnosti Apple. Bohužiaľ to momentálne vyzerá, že sú rokovania na mŕtvom bode, keďže Samsung zatiaľ odmieta pristúpiť na podmienky spoločnosti Apple. Ten totiž požaduje, aby Samsung zaplatil viac ako 30 dolárov z každého zariadenia, ktoré vyrobí. Nie je preto vylúčené, že sa rokovania pokúsi vyriešiť vedúci divízie Samsung Mobile, Shin Jong-kyun. Ten by mal podľa zdrojov na začiatku tohto roku navštíviť USA, kde by sa stretol s vedením spoločnosti Apple. Úspešnosť tohto stretnutia je však veľmi otázna. Už v roku 2011 sa totiž generálny riaditeľ Samsung Electronics Choi Gee-sung stretol s Timom Cookom, s ktorým v San Franciscu viedli prakticky 17-hodinovú diskusiu. Ani tam však nedospeli k spoločnému záveru, keďže Choi odmietol pristúpiť na podmienky.

Samsung pre zmenu požaduje, aby mu spoločnosť Apple poskytovala prístup k údajom o pripravovaných zariadeniach, medzi ktoré sa radí dizajn, technické a patentové informácie. Je pritom nutné poznamenať, že práve juhokórejská spoločnosť má na starosti výrobu mnohých komponentov pre telefóny iPhone a ďalšie produkty spoločnosti Apple, vrátane úložísk, displejov a procesorov. Rovnako by mal Samsung v budúcnosti vyrábať časť procesorov Apple A9, ktoré sa objavia v budúcoročných iOS zariadeniach. Spoločnosť pritom do dnešného dňa zaplatiť 890 miliónov amerických dolárov ako odškodné spoločnosti Apple, pričom v marci/březnu sa bude konať ďalšie pojednávanie. Medzi zariadenia, ktoré porušujú patenty, patrí aj iPhone 5 a Samsung Galaxy S III.

iPhone_vs_Samsung
*Zdroj: KoreaTimes.co.kr

Dnes nejčtenější

.