Zavřít reklamu

Známy zahraničný server DigiTimes zverejnil nové tvrdenie, podľa ktorého mal Apple údajne predĺžiť zmluvu o výrobe procesorov so spoločnosťou Samsung. Juhokórejský výrobca a zároveň hlavný rival Applu, by mal podľa tohto tvrdenia vyrábať procesory pre iPhone a iPad, ktoré budú ohlásené v roku 2015. Samsung však nie je jediným výrobcom, ktorý sa postará o výrobu čipov pre Apple, keďže časť výroby bude mať na starosti aj tajwanská spoločnosť TSMC.

TSMC by sa malo ujať hlavnej role predovšetkým v roku 2014, keďže bude mať na svedomí výrobu nových čipov Apple A8. Podľa zdrojov by mal tajwanský výrobca vyrábať čipy pomocou 20-nanometrového procesu, teda sa bude opäť jednať o úspornejšie čipy v porovnaní s čipmi Apple A7, ktoré sa vyrábajú s pomocou 28-nm procesu. Takýto čip si samozrejme vystačí s menšou batériou, na druhú stranu nie je vylúčené, že nás Apple v budúcom roku prekvapí a predstaví prístroj s výrazne vyššou výdržou batérie, ako tomu bolo u niekoľkých konkurentov tento rok.

Rok na to by však TSMC malo opäť podať štafetu spoločnosti Samsung, ktorá začne vyrábať časť procesorov Apple A9. Narozdiel od terajšej situácie, v prípade Apple A9 by mal Samsung vyrábať len 30 či 40% všetkých čipov, zatiaľ čo väčšina bude vyrobená spoločnosťou TSMC. Pozoruhodnou informáciou je, že v tomto prípade poputujú do výroby dve rôzne revízie čipu A9, keďže obaja výrobci použijú vlastné výrobné procesy. Zatiaľ čo čipy od TSMC budú vyrobené 16-nm FinFET technológiou, Samsung použije vlastnú 14-nm FinFET technológiu. Zdroje tiež uvádzajú, že výrobu čipov budúci rok môžu mať na starosti obe spoločnosti, no v hlavnej pozícii sa má objaviť TSMC. Tvrdenie navyše korešponduje s tvrdením z konca septembra/září, podľa ktorého mal Samsung rokovať o výrobe procesorov pre iPhone 6.

iphone5s-gallery1-2013
*Zdroj: DigiTimes

Dnes nejčtenější

.