Zavřít reklamu

Společnost Apple koupila analytickou firmu Topsy za více než 200 milionů dolarů, což potvrdil pro Wall Street Journal mluvčí Applu. Topsy je společnost zabývající se vyhledávání a analýzou sociálních sítí Twitter a Google+. Jako jedna z mála má na Twitteru přístup k takzvaný firehose, tedy ke všem tweetům, které se na Twitteru objeví. Tyto tweety následně analyzuje a dokáže určit například slova, která se týkají daného problému a jsou nejčastěji používána nebo osoby, které mají v dané oblasti na sociální síti Twitter největší vliv.

Topsy dokáže analyzovat například v jakých větách se obecně dané slova používají, jaký názor mají uživatelé na danou problematiku nebo v jakých oblastech a jak se nejvíce rozebírá po geografické stránce. Samotné webové stránky topsy.com pak umožňují uživatelům vyhledávat na sociálních médiích. Výsledky vyhledávání Topsy pak často využívají například agentury celebrit, které provádí takzvaný Monitoring, na jehož základě se určuje například reakce fanoušků daného umělce  na konkrétní situaci. Dalším zákazníkem Topsy jsou také mediální agentury, které dokáží díky výsledkům vyhledávání na Twitteru kvalitněji cílit reklamu na konkrétní skupiny.

Podle The Wall Street Journal by Apple mohl začít používat technologie společnosti Topsy především v iTunes App Store a iTunes Radio nebo iTunes Store. Zde se nabízí využití, kdy by iTunes Store mohl například nabízet oblíbené skladby v konkrétních lokalitách podle toho, jakému ohlasu se konkrétní skladbě, albu nebo umělci dostává v dané lokalitě. Další možností je pak využití pro obchodní aktivity spojené s reklamními kampaněmi iAD.

topsy

*Zdroj: wsj.com přes macrumors.com

Dnes nejčtenější

.