Zavřít reklamu

Apple celkom nečakane vydal novú beta verziu operačného systému iOS 7, a zaplavil tak utorkový večer novými správami. Aj tentoraz sa Apple rozhodol spraviť niekoľko grafických zmien a v žiadnom prípade nemôžeme povedať, že je ich málo. Práve naopak, iOS 7 beta 5 prináša ďalšie viditeľné zmeny v rozhraní celého systému, najmä sa však objavujú nové zmeny v aplikácii Nastavenia. Nastavenia odteraz obsahujú pekné ikonky u položiek, ako aj jednu úplne novú možnosť pre Control Center.

Pretože sa Control Center podľa môjho názoru celkom blbo ovláda, možnosť vypnutia ma veľmi potešila. Táto zmena sa doteraz týkala iba Lock Screen, no v najnovšej iOS beta ho môžeme vypnúť aj pri spustených aplikáciách. Osobne nakoniec dúfam, že Apple pre určité prípady umožní vypnúť službu kompletne, čím dôjde k minimalizovaniu nechcených spustení.

screen-shot-2013-08-06-at-10-34-57-am

Apple si však všíma detaily a preto sa v Control Center rozhodol zmeniť ikonu služby Twitter, ktorá odteraz pôsobí veľmi príjemne. Konkrétne sa rozhodol obrátiť jej farby a tak sa stretnem s bielou ikonkou a modrým vtáčikom.

brairb-caaevsnr-large

Partnerstvo je treba prezentovať, a preto sa Apple rozhodol do systému vložiť informáciu o tom, že o služby Počasie a Akcie sa stará spoločnosť Yahoo!. Používatelia ďalej hlásia zlepšenú optimalizáciu v celom systéme, ako aj zjednodušené otváranie fotoaparátu zo zamknutej obrazovky.

unknown

Grafickú zmenu zažilo aj vypínanie zariadenia, a tak sa nám gesto Slide to Power Off mierne zmenilo, aby sa zbavilo náznakov štvorcového prostredia od konkurencie. Dostávame však hlásenia, že iOS 7 beta 5 obsahuje neznámu chybu, a tak sa prístroj so systémom iOS 7 zapína oveľa dlhšie ako doteraz.

Apple nám však istým spôsobom zdôrazňuje, že sa v tomto roku chce zamerať na farby zariadení. Konkrétne sa rozhodol inšpirovať siedmou generáciou iPod nano, a tak sa rozhodol zmeniť farbu zapínacej obrazovky zariadenia tak, aby odpovedala farbe zariadenia. Pokiaľ máte biely iPhone, uvidíte bielu obrazovku s čiernym logom Apple, a ak máte čierny iPhone, uvidíte presný opak. Okrem toho vidíme aj určité zmeny v transparentnosti, animáciách a rozmazaní. Spolu s touto zmenou prichádza rad aj na plynulosť a ako sa dozvedáme, iOS 7 beta 5 (s výnimkou zapínania) je rýchlejšia ako predchádzajúce verzie.

BRAQPjfCYAAoMAa

Žiaľ, Apple začína obmedzovať zariadenia so starším hardvérom a tak sa používatelia iPadu mini môžu stretnúť s absenciou niektorých grafických efektov, prevažne sa ale jedná o blur. Na druhú stranu, táto zmena má pozitívny vplyv na výkon zariadenia. Absencia textu „On/Off“ pri prepínačoch bola spočiatku veľmi nepríjemná, ale Apple sa rozhodol, že ju vráti späť do hry. Zobrazovač „On / Off“ môžete aktivovať v sekcii Nastavenia – Všeobecné – Prístupnosť.

screen-shot-2013-08-06-at-10-46-44-am

screen-shot-2013-08-06-at-10-28-37-am

screen-shot-2013-08-06-at-10-44-58-am

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.