Zavřít reklamu

S příchodem Retina displejů na iOS zařízení nastal jeden poměrně velký problém. Automaticky jsme totiž začali požadovat co největší kvalitu obsahu a videa ve směšném rozlišením, které do té doby bohatě stačila jsme najednou vyměnili za HD nebo FULL HD filmy s tím, že si přece na displeji s rozlišením 2048×1536 pixelů v případě iPadu Retina, využijeme a vychutnáme si na něm filmy v té nejvyšší možné kvalitě. Problém je v tom, že zařízení sice nabízí vysoce jemné displeje, ale jejich kapacita zůstává pořád stejná.

Na to samozřejmě pamatuje také Apple a tak přímo v iTunes najdete volbu, která vám může ušetřit nejen množství místa ve vašem zařízení, ale také „problémy“ s dalšími aplikacemi, které byste jinak museli použít. Pokud totiž máte v iTunes film nebo video ve FULL HD, případně HD rozlišení, na velkém disku v počítači vám to vyhovuje. V momentě kdy se rozhodnete si daný film přenést na svůj iPhone, iPod touch nebo iPad, nastává problém s místem. Nyní se musíte rozhodnout, zda chcete mít v iPadu raději dva, tři filmy ve FULL HD nebo se spokojíte s nižší kvalitou obrazu a zvuku a filmů se do iPadu vejde několikrát víc. Záleží tedy jen na vás, zda si sebou například na dovolenou chcete vést raději 10 filmů v horší kvalitě nebo tři filmy v té nejvyšší.

Pokud si vyberete, že raději oželíte kvalitu a dáte přednost kvantitě, pak stačí jednoduše v iTunes ve volbách synchronizace vašeho zařízení v položce Summary povolit možnost Prefer standard definition videos. Pokud tuto položku označíte jako aktivní, dojde při synchronizaci iOS zařízení s iTunes automaticky k převedení HD a FULL HD videa do standardní kvality, která se následně nahraje do iOS zařízení. Samozřejmě v iTunes vám zůstane video v původní kvalitě! Záleží tedy jen na vás, zda dáte přednost kvalitě nebo kvantitě, iTunes si poradí s obojím.

iTunes

Dnes nejčtenější

.