Zavřít reklamu

Vyzerá to tak, že Jony Ive myslí svoju prácu hlavného dizajnéra spoločnosti smrteľne vážne a zdá sa, že iOS 7 bude skutočne revolučný, pokiaľ ide o jeho dizajn, ktorý sa prakticky od roku 2007 nijak výrazne nezmenil. The Wall Street Journal pred pár hodinami prišiel s veľmi pozitívnou správou pre fanúšikov Applu, ale aj tých, ktorí si postupom času začali všímať stereotyp a minimum zmien v prostredí, pokiaľ si vedľa seba položili posledné generácie telefónov iPhone s odlišnými verziami systému iOS.

Všetko to začalo samozrejme už koncom minulého roku, kedy spoločnosť opustil Scott Forstall a jeho dovtedajšiu pracovnú náplň si prerozdelili Jony Ive a Craig Federighi. Práve Sir Ive má na starosti dizajn softvéru a podľa toho, čo denníku potvrdilo niekoľko vývojárov, Ive hodlá s príchodom iOS 7 predstaviť svetu nový, plochý a tvrdší dizajn, ktorý bude veľmi symbolizovať to, na čo sme u Applu zvyknutí – jednoduchosť. Aj keď k detailnejším informáciám sa nepodarilo dostať, už tieto správy sú veľkým znakom toho, že v tomto roku systém iOS skutočne prejde výraznou zmenou dizajnu, aká tu nebola už niekoľko rokov. Ohlásenie systému je všeobecne odhadované na začiatok leta, kedy Apple každoročne organizuje svoj WWDC event v San Franciscu. Na tohtoročnej by však malo údajne dôjsť aj k odhaleniu novej generácie telefónu iPhone, ako tvrdili na začiatku tohto roku niektorí analytici.

O tom, ako si iOS 7 predstavujú fanúšikovia, vám môže viac napovedať trojica konceptov z februára, ako aj utilita Peekly, ktorú môžete vidieť v nasledujúcom videu:

*Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.