Zavřít reklamu

Apple sa dnes rozhodol posilniť bezpečnosť svojich používateľov tým, že spustil nový overovací proces pozostávajúci z dvoch krokov. Aj keď nový spôsob autentifikácie v súčasnosti nie je dostupný vo všetkých krajinách, je viac než isté, že už v blízkej dobe sa táto služba objaví aj u nás a práve preto by bolo vhodné popísať si, čo nás v nasledujúcich týždňoch čaká. Nový typ procesu je samozrejme dobrovoľný a závisí len na rozhodnutí užívateľa, či sa rozhodne bezpečnosť svojho Apple ID posilniť, alebo ho nechá otvorený všetkým, ktorí môžu poznať jeho heslo.

Tento nový proces, Two-Step Verification, vyžaduje pre svoju funkčnosť aspoň jedno iOS zariadenie a dodatočný bezpečnostný kód, ktorý používateľ získa pomocou SMS alebo aplikácie Find my iPhone, pokiaľ sa na danom zariadení nachádza. Behom aktivácie si samozrejme môžete vybrať viacero zariadení, ktoré majú právo získať upozornenie o vašom štvormiestnom PIN kóde, ktoré neskôr, v prípade, že sa ich rozhodnete predať, môžete zo zoznamu odstrániť. Aktivácia tejto novej funkcie prebieha na oficiálnej stránke vášho Apple ID, kde sa neskôr dá podobným spôsobom deaktivovať:

  1. Prihláste sa k svojmu Apple ID pomocou sekcie Manage your Apple ID
  2. Pi prihlásení vyberte položku Password and Security, a pokiaľ to je potrebné, potvrďte svoju identitu odpovedaním na dvojicu otázok, ktoré ste zvolili pri nastavovaní vášho Apple ID.
  3. V podsekcii Two-Step Verification klepnite na tlačítko Begin a riaďte sa pokynmi na obrazovke.
twostepverification

Po aktivácii hesla budete musieť pri každom novom nákupe na App Store či iTunes Store potvrdiť kúpu nielen heslom k vášmu ID, ale teraz aj 4-miestnym PIN, vďaka čomu si tak môžete byť 100-percentne istý, že ste nákup vykonali vy, či člen rodiny, ktorému ste kód zverili. Pri registrácii taktiež získate unikátny 14-miestny obnovovací kľúč, ktorý je dôrazne odporúčané vytlačiť a uchovať na bezpečnom mieste. Kód totiž slúži na sprístupnenie vášho účtu v prípade, že ste zabudli 4-miestny PIN, zabudli vaše heslo či stratili prístup k vašim zariadeniam. V prípade, že ste však stratili aj tento 14-miestny kód, Apple vám umožní nahradiť ho novým, čo samozrejme musíte potvrdiť.

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.