Zavřít reklamu

Napriek tomu, že sa na svete objavil už jeden film o živote Steva Jobsa a ďalší by mal byť údajne v príprave, Funny or Die upozornil svet na predstavenie ďalšieho, v poradí druhého filmu zachytávajúceho ikonku zo Silicon Valley. Film iSteve sa však bude len veľmi málo opierať o fakty, ktoré boli zverejnené v biografii od Waltera Isaacsona, keďže film by mal byť akousi paródiou, ktorej hlavným cieľom je najmä pobaviť fanúšikov značky, ako aj génia, ktorý zmenil technologický svet k dnešnej podobe.

Film sa hneď na úvod môže chváliť dvomi zaujímavosťami. S dĺžkou 60 až 75 minút sa jedná o doposiaľ najdlhší projekt webu Funny or Die, ktorý je známy predovšetkým pre svoje krátke zábavné videá. Druhou zaujímavosťou je postava samotného Steva Jobsa, ktorú by mal v tomto filme zaujať herec Justin Long, ktorého môžu poznať fanúšikovia Applu nielen z filmu Smrtonosná Pasca 4.0, ale aj zo série reklám Mac vs. PC, v ktorých Apple niekoľko rokov prezentoval užívateľom jednoduchosť svojich zariadení. iSteve je samozrejme myslený ako komédia a všeobecne sa preto očakáva, že tento film spustí vlnu kritiky zo strany skalných fanúšikov spoločnosti. Na to je však producentka Allison Hord pripravená a sľubuje, že jej projekt zaručene pobaví aj tých najväčších fanúšikov Applu i Steva Jobsa.

Narozdiel od ostatných dvoch filmov však výroba iSteve trvala len skutočne krátko. S použitím Wikipedie bol scenár vytvorený v priebehu troch dní a v priebehu ďalších piatich dní bol tento film natočený. Štáb samozrejme túto komédiu berie s nadhľadom a nesmierne krátky čas výroby komentuje optimisticky: „Možno nebudeme najlepší, ale budeme prví.“ Pokiaľ sa už teraz začínate zaujímať o projekt, zrejme vás zaujme dátum vydania. Kým Ashton Kutcher sa na plátnách objaví v neurčitú dobu, iSteve na obrazovky vašich počítačov zamieri už 15. apríla.

isteve

*Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.