Zavřít reklamu

Zahraničný herný server Polygon dnes priniesol zaujímavý rozhovor s riaditeľom spoločnosti Valve Gabom Newellom, ktorá tento rok počas CES 2013 priblížila svoju lacnú a miniatúrnu konzolu Steam Box, ktorá v základe ponúka predinštalovanú verziu Linuxu a prístup k hrám spoločnosti Valve, medzi ktorými je možné nájsť Half Life, Portal a Counter-Strike. Gabe v rozhovore tvrdí, že pre jeho konzolu nie je najväčšou konkurenciou nie sú súčasné konzoly, ale práve set-top box Apple TV s očakávaným App Store od Apple.

Gabe Newell už pred nejakým časom kritizoval operačný systém Windows 8 a označoval ho za hrozbu pre herný priemysel, no viacerí tvrdia, že Newell považuje prítomnosť obchodu Windows Store na systému za hrozbu pre podiel Steamu na trhu. Zaujímavosťou je však sekcia samostatná sekcia „Steam“ vo vyhľadávaní Windows 8.

„Hrozbou je v súčasnosti Apple, ktorý získal obrovský podiel na trhu a je zrejmé, že hodlá priniesť svoju platformu i do obývacích izieb. Myslím si, že scenár, kde Apple prinesie do nemých obývačiek svoju konzolu veľmi ľahko, je reálny. Otázne je, či dokážeme spraviť dostatok preto, aby sa naša PC platforma dokázala uplatniť a či sa presadíme skôr, ako tak učiní Apple. Najväčšou hrozbou pre nás nie sú konzoly ale Apple a jeho plány ohľadom priestoru pri televízii.“

Dnes nejčtenější

.