Zavřít reklamu

Phablety, slovo které bude v letošním roce podle mnohých analytiků kralovat prodejním výsledkům je v podstatě spojení mobilního telefonu a tabletu, se snahou nabídnout zákazníkovi co největší displej ovšem s tím, že lze toto zařízení ještě stále používat jako běžný mobilní telefon, případně jako snowboard nebo surf. Právě rok 2013 by měl být pro takzvané Phablety klíčovým a na trh se jich dostane hned několik od těch nejznámějších společností v mobilním průmyslu. Podle odhadů analytiků se pak bude jednat o obrovský hit letošního roku. Analytik Goldman Sachs se zeptal během včerejší audio konference Tima Cooka, zda nemá Apple v plánu udělat jeden telefon s větší obrazovkou.

Poté co Tim Cook zaskřípal zuby uvedl: „iPhone 5 nabízí nový čtyř palcový Retina Displej, což je nejmodernější displej na trhu. Ten také poskytuje větší velikost obrazovky, aniž by byla obětována možnost používat telefon jednou rukou, což naši zákazníci milují“

Ačkoli se toto prohlášení může zdát jako poslední tečka za spekulacemi ohledně telefonu s větším displejem od společnosti Apple, opak může být pravdou. Steve Jobs byl známý tím, že úmyslně uváděl opak toho, co následně Apple představil. Stejně se chová mnoho mužů ve velkém businessu a příkladem za vše může být například Rupper Murdoch, který jasně uvedl že News Corporation nikdy nekoupí MySpace, tři dny na to se MySpace stal majetkem News Corporation, tedy Rupperta Murdocha. Stejnou strategii jakou volil Jobs a jiní velikáni v businessu nyní může uplatnit také Tim Cook. Je však pravdou že představit něco mezi iPhone a iPadem mini by v současné době nedávalo až tak velký smysl.

iphone_math_prototype

*Zdroj: qz.com a konferenční hovor Apple Inc.

Dnes nejčtenější

.