Zavřít reklamu

HTC představilo smartphone HTC J Butterfly, který disponuje 5″ displejem s rozlišením Full HD. Telefon by se měl v Japonsku dostat do prodeje již na konci letošního roku v prosinci. Po vzoru HTC J, používá i HTC J Butterfly černo červené schéma, které je velmi podobné schématu z HTC Rhyme. Nový smartphone funguje na nejnovější verzi operačního systému Google Android 4.1 Jelly Beans. Mezi jeho hardwarovou konfiguraci patří procesor Snapdragon S4 Pro APQ8064 taktovaný na 1.5Ghz, který používá také LG Nexus 4, 2GB operační paměti a 8Mpix fotoaparát.

Co je však pro nás jako server o společnosti Apple zajímavější je fakt, že majestátný 5″ displej nabízí technologii Full HD Super LCD 3 Display. Přitom starší technologie s označením LCD 2 Display, kterou používá HTC One X, současná vlajková loď společnosti HTC je podle mnohých odborníků nejlepší displej, který je v současné době k dispozici u smartphonů. HTC J Butterfly nabízí nejen překrásné barvy na 1080p, ale jak jistě sami tušíte, vzhledem k pět palcům velkému displeji a rozlišení 1080p je i hustota pixelů velmi vysoká.

HTC J Buttlerfly disponuje rozlišením 440ppi, tedy 440 pixelů na jeden palec. Přitom iPhone 5 s technologií Retina nabízí rozlišení „pouze“ 326ppi a iPad 3. generace pak nabízí 264ppi. Smartphone HTC J Butterfly je určený pro velmi specifický Japonský trh, kde zákazníci 5″ displej ocení a do USA ani do Evropy se telefon nedostane. Zástupci HTC však redaktorům The Verge uvedli, že stejný displej se dostane také do dalších zařízení HTC, které již budou určeny pro celosvětový trh.

porovnanie_displeja_htc_j_butterfly

Dnes nejčtenější

.