Zavřít reklamu

Apple ve snaze zabránit výrobě nelegálního příslušenství pro novou generaci iPhonů, iPadů a iPodů touch které využívají konektor Lightning, upravil u tohoto konektoru čipy, jenž měly zabránit podpoře nelegálního příslušenství. Zabezpečení však nevydrželo ani měsíc a již nyní se objevil první kabel, který nápadně připomíná svítící kabel Dexim jehož recenzi si můžete přečíst přímo zde, jenž podporuje iPhone 5 a další přístroje s konektorem Lightning. Co však poteší více než samotný kabel je fakt, že výrobcům neoficiálního příslušenství se podařilo vyrobit také na první pohled poměrně kvalitní dock pro iPhone 5. Ten samotný Appel zatím nenabídl a je otázkou, zda jej vůbec zařadí do své nabídky příslušenství pro iPhone 5.

Jak je vidět, ochrana dynamického řadiče v Lightning konektoru tedy nebyla nejúčinnější a máte tak možnost koupit si dock pro iPhone 5. Na druhou stranu je otázkou zda nechtěl Apple zabránit spíše výrobě nekvalitních kabelů a nabíječek, které mohou ohrozit životnost samotných přístrojů, než že by mu šlo přímo o to, aby výrobci nemohli vyrábět příslušenství. Licence na Dock konektor stejně jako na Lightning konektor se totiž prodává za desítky tisíc korun, což je pro výrobce, který se chystá zaplavit trh příslušenstvím pro mobilní telefon, jehož se jen za první víkend prodaly čtyři miliony kusů zanedbatelná investice a nic tak nebrání tomu, aby si výrobci licenci od Apple koupili. Neoficiální kabel iPhone5mod se prodává za 19,90$ stejně jako dock pro iPhone 5. Kabel společně s dockem je pak možné zakoupit za 39,90$. Obchod iPhone5mod.com je v současné době nedostupný kvůli návalu zájemců, pokud tedy máte zájem o kabel nebo dock, zkuste se přihlásit později.

První oficiální příslušenství pro novou generaci iPodů a iPhone 5 se na trh dostane až v prosinci letošního roku a bude nést označení made for iPhone. Apple si zatím udržuje exkluzivitu, která mu zaručuje, že výrobci představí příslušenství až v prosinci. Více informací o exkluzivitě Apple se dočtete přímo zde.

Dnes nejčtenější

.