Zavřít reklamu

Ako priaznivec Apple výrobkov používam iPhone už 4 roky, no doteraz som si nezvykol na pozeranie filmov prostrednictvom iPhonu niekde na cestách. Mnohokrát som sa o to aj pokúšal no podľa môjho názoru je obrazovka iPhonu príliž malá. Neskôr som si kúpil iPad na ktorom sa to už dalo bez problémov zvladnuť no aj tak to nebolo ono. Nedávno som objavil pikoprojektor pre iZariadenia a ten ma očaril hneď na prvý pohľad. Po dlhšom hľadaní na internete som si z niekoľkých druhov pikoprojektorov konečne vybral! Včera som si tento produkt kúpil, a môžem vám povedať že je jednoducho super!

Ak často pozeráte filmy alebo seriály vo vašich iPhonoch alebo iPadoch tak toto riešenie sa vám bude určite páčiť. Microvison je firma ktorá sa zaoberala iba výrobou tohto jedinečného vreckového projektoru, ktorej výsledkom je bezkonkurenčne najlepší pikoprojektor. Je to hlavne preto, lebo požíva jedinečnu laserovú technológiu ktorá vytvára obraz, dovolím si tvrdiť veľmi podobný veľkým projektorom za niekoľko násobne vyššie ceny, no hlavne niekoľko násobne väčšie rozmery s množstvom káblov. Tento produkt ponúka viacej možností ako by ste si mysleli. Je možné ho pripojiť ku herným konzolám, alebo aj ku iPhonu na ktorom sa chcete hrať nejakú hru. Ďalším možným využitím je napríklad firemná prezentácia či rodinná oslava na ktorej chcete prezentovať nejaké fotky, no taktiež ma veľký potenciál v školách ako pre študentov, tak pre učiteľov.

Balenie
Balenie obsahuje samotný projektor, nabíjačku (ktorej veľkým mínusom je, že je určena do amerického adaptéru a to znamená že si musíte dokúpiť redukciu), ďalej je v balení vrecko pre projektor, a sada káblov: kábel pre prepojenie projektoru a vašeho iZariadenia,a druhý kábel na prepojenie projektoru a kamery/fotoaparátu.

photo 3
Technická špecifikácia
Toto zariadenie vytvýra rozlíšenie WVGA (848×480) so svietivosťou 15 lumenov. Teraz si možno poviete že to nieje žiaden zázrak, no s laserovou technológiou tento projektor dokáže robiť zázraky. Vytvára pozerteľný obraz (v tmavej miestnosti) až 202″! A najmenší možný pozerateľný obraz je od 9″. Ďalšou z výhod je, že je naozaj vreckový-váži len 122 gramov, a je veľkosťou takmer totožný s iPhonom. Má integrovanú batériu, ktorú je možné nabíjať cez sieťový adaptér alebo USB a na jedno nabitie vydrží niečo cez 2 hodiny. Na projektore je možné nastavovať niekoľko vecí akými su napríklad kontrast, tmavší/svetlejší obraz, sýtosť farieb a podobne. No nezabúdajte na napríklad GoodPlayer ktorý je potrebný no k nemu sa dostanem neskôr.

photo
photo 4

Pripojenie a používanie
Pripojenie iZariadenia je úplne jednoduché. Jeden koniec kábla 30 pin connector ide do iZariadenia, a druhý koniec smeruje do projektoru. Projektor zapneme podržaním tlačítka ON/OFF na 2 sekundy, a všetko je pripravené na používanie. Na iPhone môžete spustiť prezentáciu vašich fotografií, surfovať na internete či prehrávať filmy. Myslím si, že málokto v dnešnej dobe konvertuje filmy do iTunes aby si ich mohol pozerať, a teda väčšina volí cestu prehrávača. Ja som si stiahol GoodPlayer za cenu 2,39€ čo je podľa mňa primeraná cena. Pri výbere prehrávača musíte dbať na to, aby mal prehrávač možnosť TV OUT-čo tento má. Okrem toho má aj možnosť používania titulkov, čo by ste asi moc na iPhone nepoužili, ale teraz s tým už nebudete mať žiadny problém. Okrem toho všetkého tento projektor môžete pripojiť napríklad ku herným konzolám ako sú XBOX 360 či PS3, alebo sa hrať vašu obľúbenú hru na iPhone ktorú vám bude projektor premietať napríklad na stenu.

photo 1-1
photo 1
photo 4
photo 2 (kopie)

Záver
Tento projektor má naozaj široké využitie. Okrem pozerania filmov ho môžete používať aj na púšťanie rôznych firemných prezentácií, či prezeranie videí na Youtube. Nakoniec by som chcel povedať aj niečo o cene. Cena je okolo 190€ na Slovensku. Nieje nízka, no s čistým svedomím môžem skonštatovať že nieje ani závratne vysoká a tento produkt za to jednoznačne stoji! Určite vám ho môžem len a len odporučiť. Produkt si môžete zakúpiť tu.

Dnes nejčtenější

.