Zavřít reklamu

Hlasová asistentka Siri, která je jedním z hlavních taháků nového mobilního telefonu iPhone 4S, již byla přeportována i na starší model telefonu iPhone, konkrétně na model iPhone 4. K tomu, aby byla hlasová asistentka Siri zcela funkční je samozřejmě potřeba telefon jailbreakovat, což by ale nemělo případné zájemce o vyzoušení této novinky odradit. 

V současnosti je Siri pro iPhone 4 ve stádiu, kdy ji lze spustit, ale služba jako taková ještě není funkční. Vše je však na dobré cestě a důležité je zjištění, že důvod, proč nebyla Siri zařazena do iOS i pro iPhone 4 není hardwarový. Vývojáři v současnosti řeší problém, jak přimět Apple servery k tomu, aby spolupracovaly i s iPhonem 4 a ne jen s modelem 4S. Kompletní přeportování Siri na iPhone 4 je však podle skupiny Limera1n jen otázkou času. Údajně by Siri měla být připravena v horizontu několika týdnů.

siri-iphone-4s

Na představení Siri zareagoval i konkurenční Microsoft. Zveřejnil video funkce TellMe, která je v podstatě přesnou kopií hlasové asistentky Siri, známé z operačního systému iOS. Je tedy možné, že v horizontu několika let nebudeme telefony ovládat přes tlačítka nebo dotykové displeje, nýbrž díky hlasovým povelům. Fanoušci scifi se tedy mají rozhodně na co těšit.

Dnes nejčtenější

.