Zavřít reklamu

Hacker Daniel Spitler se dnes doznal ke spáchaným zločinům vůči 120 000 zákazníku AT&T. Spitler zveřejnil na webu Gawker.com emailové adresy zákazníků největšího amerického operátora. Ještě jeden další člověk z hackerské skupiny zvané „Goatse Security“ byl obviněn stejně jako Daniel Spitler. Hacker se jménem Andrew Auernheimer, jeho proces ale ještě nebyl ukončen. Spitler byl odsouzen dvanácti až osmnácti měsíci odnětí svobody.

daniel

Podle soudní zprávy podané soudem, skupina napsala skript, který náhodně hádal ICC-ID čísla, které se používají k identifikaci SIM karet používaných v iPadu a posílal výzvy na stránku AT&T dokud web neposlal nazpět e-mailovou adresu majitele. Spitler byl obviněn ze spolupráce při vytvoření tohoto softwaru, kterému se říká iPad 3G Account Slurper.

Původní čin se stal v červnu minulého roku. Hacker objevil bezpečnostní díru na webové stránce AT&T, která dovolovala uživatelům vložit identifikační číslo SIM karty, kterému se říká ICC-ID, načež uživatel obdržel nazpět emailovou adresu, která byla se SIM kartou spojena. Bylo zveřejněno přes 114 000 emailových adres, včetně osobních adres několika politiků s vysokým postavením a podnikatelů. Naštěstí se zdá, že žádné velké škody z tohoto činu nevznikly.

Dnes nejčtenější

.