Zavřít reklamu

Apple včera vydal tiskovou zprávu, podle níž společnost opouští Bertrand Serlet. Ten působil ve společnosti Apple jako senior viceprezident softwarového vývoje a jeho přímým nadřízeným byl CEO společnosti, Steve Jobs. Serlet přišel do Applu v roce 1997 a hrál klíčovou roli při vývoji a vytváření klíčových funkcí systému Mac OS X. Staral se také o velkou část softwarového vývoje Mac OS. Jeho funkci převezme Craig Federighi.

Překlad tiskové zprávy:

Cupertino, Kalifornie, 23. března 2011- Apple oznámil, že Bertrand Serlet, senior viceprezident softwarového vývoje pro Mac, opouští společnost. Jeho povinnosti převezme Craig Federighi, který v Applu v současné době působí ve funkci viceprezidenta pro vývoj softwaru pro Mac.

[/caption]„Se Stevem jsem spolupracoval dlouhých 22 let, během kterých jsme uvedli na trh mnoho technologicky převratných produktů a technologií. Nyní se ale chci zaměřit více na vědu, než na produkty“ řekl Bertrand Serlet. „Craig odvádí skvělou práci, celý tým kolem Mac OS v posledních dvou letech v podstatě řídí a tak si jsem jistý, že bude tím pravým nástupcem“.

craigfederighi-20090610-155341
Bertrand SerletFederighi dříve pracoval ve společnosti NeXT a pak strávil deset let ve společnosti Ariba, kde zastával několik funkcí, včetně viceprezidenta internetových služeb a technologického ředitele. Do Applu přišel v roce 2009, aby řídil tým softwarových inženýrů.

Dnes nejčtenější

.