Zavřít reklamu

Apple-tv-2Prednedávnom Apple vydal v poradí už tretiu beta verziu iOS 4.3 pre všetky zariadenia, nevynímajúc Apple TV.  Podľa náznakov, ktoré boli objavené práve v tejto beta verzií, Apple TV by sa mohla stať aj hernou konzolou, podporujúcou aplikácie z App Store. Tieto informácie, alebo skôr predpoklady, sa objavili ešte pred uvedením možnosti požičiavania seriálov za 0,99$, zatiaľ sa však nepotvrdili. Stane sa App Store realitou aj pre Apple TV?

O týchto informáciach informoval technologický server Engadget, ktorý ohlásil, že v iOS 4.3 beta 3 pre Apple TV objavil informácie o hraní online hier a informácie o podobnej aplikácie ako je Game Center. Tieto dva reťazce “com.apple.appletv.play.live.thunder” a “. Play.archive.thunder” naznačujú možnosť streamovania hier, alebo ich archivovanie pre offline hru.

appletv

Apple TV konkurentom hracích konzol?
Každý asi pozná herné konzoly, ako napr. PlayStation od Sony, či Xbox od Microsoftu. Uvedením tohto operačného systému by Apple mohol vstúpiť na nový trh a stať sa priamym konkurentom týchto dvoch spoločností a ich herných konzol. Osobne si neviem predstaviť, čí by sa dala porovnať hra na PS3 a na Apple TV, či už grafikou, kvalitou spracovania atď. Ďalšou otázkou je spôsob ovládania týchto hier. Konzoly sa ovládajú pohodlne s joystickom, ale ako by sa ovládala hra na Apple TV? S Apple Remote? S iPhonom/iPadom? Nejako si to neviem predstaviť. Apple TV by však mal aj výhodu oproti svojim konkurentom, a to pravdepodobne cenu hier, ktoré by boli niekoľkokrát lacnejšie. Taktiež cena samotnej Apple TV je výrazne menšia ako ostatných hracích konzol. Apple TV sa v USA predáva za 99$, u nás za 129€. V kvalite hier by sa Apple TV mohol vyrovnať konzolám v prípade, že by podporoval funkciu podobnú tej, ktorú prevádzkuje Onlive.com (hra beží na vzdialenom serveri na najvyšších detailoch a grafike, informácie o ovládaní sú posielané na server, z tadiaľ sú posielané cez internet obrázky na TV/monitor, teda nie je potrebný výkonný hardware na hranie hry na najkvalitnejšej grafike, ale len pripojenie k internetu). Takto by Apple mohol sprístupniť konkurencie schopné tituly, lebo tie, čo sa teraz nachádzajú v App Store by kvalitným hrám na konzoly konkurovali asi ťažko.

Apple uviedol Mac App Store pre svoje Mac počítače, iOS zariadenia už dlhý čas podporujú App Store, tak celkom logický krok by bol, keby túto funkciu Apple sprístupnil aj ,,poslednému” produktu, na ktorom nie je možné nakupovať software a rozširovať jeho funkcie.

Dnes nejčtenější

.