Stäng annons

Mest i samband med Apple Watch och genom att rädda liv talar vi om människor, men den här gången utvecklades en helt annan historia. Doktor Chloe Butting dyker upp på Instagram under namnet Jungle_doctor, och som du kan gissa från detta smeknamn är hon en veterinär som räddar vilda djur. Apple Watch de hjälpte henne när hon för två veckor sedan fick operera en vild elefant vars betar prövades av tjuvjägare. Under operationen hon var tvungen att utföra fäste hon Apple Watch på elefantens öronkärl, som, enligt deras egna ord, är det perfekta stället att övervaka hjärtfrekvensen under anestesi, antingen genom att manuellt palpera och räkna slagen eller bara genom att använda Apple Watch. Naturligtvis, om läkaren bar en Garmin eller någon annan pulsklocka, kunde hon använda den, men vad läkaren har på sig är Apple Watch.

Hon skrev själv på sin Instagram att en smart klocka som övervakar hjärtslag med hjälp av sensorer med grönt ljus är något otroligt som kan hjälpa henne praktiskt taget varje dag. Det var inte första gången hon använde sin Apple Watch under djurkirurgi. Hon var den första som skröt med att hon satt fast Apple Watch på lejonets tunga under operationen, tog lejonets puls och kollade att allt var okej. Sedan dess har många naturvårdare och veterinärer kontaktat henne, som har börjat använda henne tack vare henne Apple Watch under anestesi. Läkaren tillade också att hon till och med blev kontaktad av Dr Benaron, som uppfann en bärbar sensor för att mäta hjärtfrekvensen med grönt ljus, och skrev ett härligt meddelande till henne. Han förutspådde själv att inom 5-10 år kommer mer än en miljard människor att bära smarta klockor med denna sensor, men han räknade inte med att elefanter och lejon också kommer att bära dem. Det är otroligt hur smarta klockor kan hjälpa till att rädda inte bara människor utan också djur.

Dagens mest lästa

.