Stäng annons
< >

En av de viktigaste innovationerna i de senaste operativsystemen från Applu är definitivt ett delat fotobibliotek på iCloudOm du aktiverar det skapas ett särskilt delat foto- och videobibliotek, till vilket inte bara du, utan även förutbestämda deltagare kan bidra. Dessutom kan alla redigera och ta bort innehållet. I den här artikeln ska vi fokusera på 5 tips i det delade fotobiblioteket på iCloudmacOS Ventura, vilket är bra att känna till.

Lägger till fler deltagare

Du kan enkelt lägga till deltagare i ett delat bibliotek när du skapar det. Självklart finns det även möjlighet att lägga till ytterligare deltagare när som helst efteråt. Tänk bara på att en ny medlem kommer att få tillgång till allt innehåll, inklusive äldre foton och videor. För att lägga till ytterligare en deltagare, gå till appen Foton och tryck sedan på i det övre fältet Foton → Inställningar... → Delat bibliotek, var i kategorin Deltagare klicka på knappen Lägg till deltagare. Sedan är det bara att skicka inbjudan till personerna i fråga och du är klar.

Flytta innehåll till ett delat bibliotek

På en sådan iPhone kan du helt enkelt ställa in att innehållet ska sparas i ett delat bibliotek direkt när du tar ett foto. Macen används dock inte för att ta bilder, så det är bara möjligt att flytta innehåll från det personliga till det delade biblioteket bakåt, genom Foton. Så om du vill flytta foton eller videor till det delade biblioteket räcker det märke, tryck sedan på Högerklicka (två fingrar) och välj från menyn Flytta [antal foton] till delat bibliotek. Du kan sedan växla displayen mellan det personliga och delade biblioteket genom att klicka på biblioteksikonen eller stickfiguren i den övre vänstra delen.

Designinställningar för ett delat bibliotek

På föregående sida pratade vi mer om hur man överför foton och videor till ett delat bibliotek. Men om du har mycket innehåll gemensamt med personen du delar ett delat bibliotek med kan det vara en mycket svår och tidskrävande process. Lyckligtvis är det dock möjligt att ställa in förslag på delade bibliotek som automatiskt rekommenderar innehåll som passar dig att flytta till det delade biblioteket. För att lägga till en person till dina förslag, gå bara till appen Foton, där sedan i den översta raden klicka på Foton → Inställningar... → Delat bibliotek. Här då Aktivera fungera Förslag på ett delat bibliotek och klicka nedan Lägg till folk. Då räcker det med att vara specifik människor att välja och tryck Lägg till nere till höger. Du kan sedan hitta innehåll som är lämpligt att flytta i albumet Passar in i ett delat bibliotek.

Raderingsmeddelande

Som jag nämnde i inledningen kan deltagarna lägga till, redigera och ta bort innehåll i det delade biblioteket. Det är dock raderingen som kan vara ett problem, och om du känner att några bilder eller videor på mystiskt sätt försvinner kan du aktivera raderingsmeddelandet som informerar dig om raderingen av innehållet. Du kan göra det helt enkelt genom att svepa in i applikationen Foton, där klicka sedan på i den översta raden Foton → Inställningar... → Delat bibliotek. Det räcker här Aktivera tillfälle Raderingsmeddelande.

Återställ raderade foton och videor

Har du, eller en av deltagarna, tagit bort innehåll från det delade biblioteket? Den goda nyheten är att ingenting går förlorat i en sådan situation - raderade foton och videor från det delade biblioteket kan återställas precis som från det personliga, och det är inget komplicerat. Allt du behöver göra är i appen foton de gick vidare till albumet nyligen raderad där det räcker med att vara specifik innehållssökning. Därefter på det klassiska sättet märke och tryck Återställ längst upp till höger. Om du bara vill visa borttagna foton och videor från det delade biblioteket kan du aktivera visningen av endast det delade biblioteket genom att trycka på biblioteksikonen eller stickfiguren uppe till vänster.

Dagens mest lästa

.