Lukk annonse
< >

En av hovedinnovasjonene i de nyeste operativsystemene fra Applu er definitivt et delt fotobibliotek på iCloudHvis du aktiverer den, opprettes et spesielt delt foto- og videobibliotek, som ikke bare du, men også forhåndsbestemte deltakere kan bidra til. I tillegg kan alle redigere og slette innholdet. I denne artikkelen skal vi fokusere på 5 tips i det delte fotobiblioteket.CloudmacOS Ventura, noe som er nyttig å vite.

Legger til flere deltakere

Du kan enkelt legge til deltakere i et delt bibliotek når du oppretter det. Det er selvfølgelig også mulighet for å legge til flere deltakere når som helst i etterkant. Bare vær oppmerksom på at et nytt medlem vil få tilgang til alt innhold, inkludert eldre bilder og videoer. For å legge til en annen deltaker, gå til Bilder-appen og trykk på i topplinjen Bilder → Innstillinger... → Delt bibliotek, hvor i kategorien Deltakere klikk på knappen Legg til deltakere. Da er det bare å sende invitasjonen til de det gjelder, og du er ferdig.

Flytt innhold til et delt bibliotek

På en slik iPhone kan du ganske enkelt angi at innholdet skal lagres i et delt bibliotek rett når du tar et bilde. Mac-en brukes imidlertid ikke til å ta bilder, så det er kun mulig å flytte innhold fra det personlige til det delte biblioteket bakover, gjennom Bilder. Så hvis du ønsker å flytte bilder eller videoer til det delte biblioteket, er det nok merke, trykk deretter på Høyreklikk (to fingre) og velg fra menyen Flytt [antall bilder] til delt bibliotek. Du kan deretter bytte visning mellom det personlige og delte biblioteket ved å klikke på bibliotekikonet eller pinnefiguren øverst til venstre.

Designinnstillinger for et delt bibliotek

På forrige side snakket vi mer om hvordan du overfører bilder og videoer til et delt bibliotek. Men hvis du har mye innhold til felles med personen du deler et delt bibliotek med, kan det være en veldig vanskelig og tidkrevende prosess. Heldigvis er det imidlertid mulig å sette opp forslag til delt bibliotek som automatisk vil anbefale innhold som passer for deg å flytte til det delte biblioteket. For å legge til en person i forslagene dine, bare gå til appen Bilder, hvor så i topplinjen klikker du på Bilder → Innstillinger... → Delt bibliotek. Her da aktivere funksjon Forslag til et delt bibliotek og klikk nedenfor Legg til personer. Da er det nok å være konkret folk å velge og trykk Legg til Nede til høyre. Du kan da finne innhold som passer for flytting i albumet Passer inn i et delt bibliotek.

Slettingsvarsel

Som jeg nevnte i innledningen, kan deltakerne legge til, redigere og slette innhold i det delte biblioteket. Det er imidlertid slettingen som kan være et problem, og hvis du føler at noen bilder eller videoer på mystisk vis forsvinner, kan du aktivere slettevarselet, som vil informere deg om sletting av innholdet. Du kan gjøre det ganske enkelt ved å sveipe inn i applikasjonen Bilder, der klikker du på i topplinjen Bilder → Innstillinger... → Delt bibliotek. Det er nok her aktivere mulighet Slettingsvarsel.

Gjenopprett slettede bilder og videoer

Slettet du, eller en av deltakerne, innhold fra det delte biblioteket? Den gode nyheten er at ingenting går tapt i en slik situasjon - slettede bilder og videoer fra det delte biblioteket kan gjenopprettes akkurat som fra det personlige, og det er ikke noe komplisert. Alt du trenger å gjøre er i appen bilder de gikk videre til albumet nylig slettet hvor det er nok å være konkret innholdssøk. Deretter er det på den klassiske måten merke og trykk Restaurere øverst til høyre. Hvis du ønsker å vise bare slettede bilder og videoer fra det delte biblioteket, kan du aktivere visningen av kun det delte biblioteket ved å trykke på bibliotekikonet eller pinnefiguren øverst til venstre.

Dagens mest leste

.