Advertentie sluiten
< >

Een van de belangrijkste innovaties in de nieuwste besturingssystemen van Applu is zeker een gedeelde fotobibliotheek op iCloudu. Als je deze optie activeert, wordt er een speciale gedeelde foto- en videobibliotheek aangemaakt, waaraan niet alleen jij, maar ook vooraf bepaalde deelnemers kunnen bijdragen. Bovendien kan iedereen de content bewerken en verwijderen. In dit artikel richten we ons op 5 tips voor de gedeelde fotobibliotheek op iCloudmacOS Ventura, wat handig is om te weten.

Meer deelnemers toevoegen

U kunt eenvoudig deelnemers toevoegen aan een gedeelde bibliotheek wanneer u deze maakt. Uiteraard bestaat er ook de mogelijkheid om achteraf op elk moment andere deelnemers toe te voegen. Houd er rekening mee dat een nieuw lid toegang krijgt tot alle inhoud, inclusief oudere foto's en video's. Als je nog een deelnemer wilt toevoegen, ga je naar de Foto's-app en tik je vervolgens op in de bovenste balk Foto's → Instellingen… → Gedeelde bibliotheek, waar in de categorie Deelnemers Klik op de knop Voeg deelnemers toe. Vervolgens hoef je alleen nog maar de uitnodiging naar de betreffende personen te sturen en klaar ben je.

Verplaats inhoud naar een gedeelde bibliotheek

Op zo'n iPhone kun je eenvoudig instellen dat de inhoud direct in een gedeelde bibliotheek wordt opgeslagen wanneer je een foto maakt. De Mac wordt echter niet gebruikt voor het maken van foto's, dus het is alleen mogelijk om inhoud van de persoonlijke naar de gedeelde bibliotheek achterstevoren te verplaatsen, via Foto's. Dus als u foto's of video's naar de gedeelde bibliotheek wilt verplaatsen, is dat voldoende markering, tik vervolgens op klik met de rechtermuisknop (twee vingers) en selecteer in het menu Verplaats [aantal foto's] naar de gedeelde bibliotheek. U kunt vervolgens de weergave schakelen tussen de persoonlijke en gedeelde bibliotheek door op het bibliotheekpictogram of het stokje linksboven te klikken.

Ontwerpinstellingen voor een gedeelde bibliotheek

Op de vorige pagina hebben we meer besproken over het overbrengen van foto's en video's naar een gedeelde bibliotheek. Als u echter veel inhoud gemeen heeft met de persoon met wie u een gedeelde bibliotheek deelt, kan dit een zeer moeilijk en tijdrovend proces zijn. Gelukkig is het echter mogelijk om gedeelde bibliotheeksuggesties in te stellen die automatisch inhoud aanbevelen die geschikt is om naar de gedeelde bibliotheek te verplaatsen. Om een ​​persoon aan uw suggesties toe te voegen, gaat u gewoon naar de app Foto's, waar u vervolgens in de bovenste balk op klikt Foto's → Instellingen… → Gedeelde bibliotheek. Hier dan actief functie Suggesties voor een gedeelde bibliotheek en klik hieronder Mensen toevoegen. Dan is het voldoende om specifiek te zijn mensen om te kiezen en druk op Vraag rechts onder. Vervolgens kunt u inhoud vinden die geschikt is om in het album te verplaatsen Past in een gedeelde bibliotheek.

Verwijderingsbericht

Zoals ik in de inleiding al zei, kunnen deelnemers inhoud in de gedeelde bibliotheek toevoegen, bewerken en verwijderen. Het is echter het verwijderen dat een probleem kan zijn, en als u het gevoel heeft dat sommige foto's of video's op mysterieuze wijze verdwijnen, kunt u de verwijderingsmelding activeren, die u informeert over het verwijderen van de inhoud. U kunt dit eenvoudig doen door naar de applicatie te swipen Foto's, waarin u vervolgens op klikt in de bovenste balk Foto's → Instellingen… → Gedeelde bibliotheek. Het is genoeg hier activeren optie Verwijderingsbericht.

Herstel verwijderde foto's en video's

Heeft u, of een van de deelnemers, inhoud uit de gedeelde bibliotheek verwijderd? Het goede nieuws is dat er in een dergelijke situatie niets verloren gaat: verwijderde foto's en video's uit de gedeelde bibliotheek kunnen net als uit de persoonlijke bibliotheek worden hersteld, en het is niets ingewikkelds. Het enige dat u hoeft te doen, is in de app Fotografie ze gingen verder met het album onlangs verwijderd waar het voldoende is om specifiek te zijn inhoud zoeken. Vervolgens gebeurt het op de klassieke manier markering en druk op Herstellen rechtsboven. Als u alleen verwijderde foto's en video's uit de gedeelde bibliotheek wilt weergeven, kunt u de weergave van alleen de gedeelde bibliotheek activeren door op het bibliotheekpictogram of het stokje linksboven te tikken.

Het meest gelezen van vandaag

.