Viens no galvenajiem jauninājumiem jaunākajās operētājsistēmās no Applu noteikti ir koplietojama fotoattēlu bibliotēka vietnē iCloudu. Ja to aktivizēsiet, tiks izveidota īpaša koplietojama fotoattēlu un video bibliotēka, kurā varēsiet piedalīties ne tikai jūs, bet arī iepriekš norādīti dalībnieki. Turklāt ikviens varēs rediģēt un dzēst saturu. Šajā rakstā aplūkosim 5 padomus koplietojamās fotoattēlu bibliotēkas sadaļā i.CloudmacOS Ventura, kas ir noderīgi zināt.
Jūs varētu interesēt
Notiek vairāk dalībnieku pievienošana
Izveidojot koplietojamo bibliotēku, varat viegli pievienot dalībniekus. Protams, ir arī iespēja jebkurā laikā pēc tam pievienot papildu dalībniekus. Vienkārši ņemiet vērā, ka jauns dalībnieks iegūs piekļuvi visam saturam, tostarp vecākiem fotoattēliem un videoklipiem. Lai pievienotu citu dalībnieku, atveriet lietotni Fotoattēli, pēc tam augšējā joslā pieskarieties Fotoattēli → Iestatījumi... → Koplietotā bibliotēka, kur kategorijā Dalībnieki noklikšķiniet uz pogas Pievienojiet dalībniekus. Pēc tam atliek tikai nosūtīt ielūgumu attiecīgajām personām, un viss.
Pārvietojiet saturu uz koplietotu bibliotēku
Šādā iPhone tālrunī varat vienkārši iestatīt, lai saturs tiktu saglabāts koplietotajā bibliotēkā tieši fotoattēla uzņemšanas laikā. Tomēr Mac netiek izmantots fotoattēlu uzņemšanai, tāpēc saturu no personīgās uz koplietojamo bibliotēku var pārvietot tikai atpakaļ, izmantojot fotoattēlus. Tātad, ja vēlaties pārvietot fotoattēlus vai videoklipus uz koplietojamo bibliotēku, ar to pietiek atzīmēt, pēc tam pieskarieties ar peles labo pogu noklikšķiniet (divi pirksti) un izvēlieties no izvēlnes Pārvietot [fotoattēlu skaitu] uz koplietoto bibliotēku. Pēc tam varat pārslēgt displeju starp personīgo un koplietoto bibliotēku, augšējā kreisajā daļā noklikšķinot uz bibliotēkas ikonas vai figūriņas.
Koplietojamas bibliotēkas noformēšanas iestatījumi
Iepriekšējā lapā mēs runājām vairāk par to, kā pārsūtīt fotoattēlus un videoklipus uz koplietojamu bibliotēku. Tomēr, ja jums ir daudz kopīga satura ar personu, ar kuru koplietojat koplietoto bibliotēku, tas var būt ļoti sarežģīts un laikietilpīgs process. Tomēr, par laimi, ir iespējams iestatīt koplietotās bibliotēkas ieteikumus, kas automātiski ieteiks jums piemērotu saturu pārvietot uz koplietojamo bibliotēku. Lai saviem ieteikumiem pievienotu kādu personu, vienkārši atveriet lietotni Fotogrāfijas, kur tad augšējā joslā noklikšķiniet uz Fotoattēli → Iestatījumi... → Koplietotā bibliotēka. Šeit tad aktivizēt funkciju Ieteikumi koplietotai bibliotēkai un noklikšķiniet zemāk Pievienot cilvēkus. Tad pietiek būt konkrētam cilvēkiem izvēlēties un nospiediet Pievienot apakšā pa labi. Pēc tam albumā varat atrast pārvietošanai piemērotu saturu Iekļaujas koplietojamā bibliotēkā.
Paziņojums par dzēšanu
Kā jau minēju ievadā, dalībnieki var pievienot, rediģēt un dzēst saturu koplietotajā bibliotēkā. Taču problēma var būt tieši dzēšana, un, ja jūtat, ka daži fotoattēli vai video mistiskā veidā pazūd, varat aktivizēt dzēšanas paziņojumu, kas informēs par satura dzēšanu. To var izdarīt, vienkārši velkot lietojumprogrammā Fotogrāfijas, kurā pēc tam noklikšķiniet uz augšējā joslā Fotoattēli → Iestatījumi... → Koplietotā bibliotēka. Šeit pietiek aktivizēt opcija Paziņojums par dzēšanu.
Atgūt izdzēstos fotoattēlus un videoklipus
Vai jūs vai kāds no dalībniekiem izdzēsāt saturu no koplietotās bibliotēkas? Labā ziņa ir tā, ka šādā situācijā nekas netiek zaudēts – izdzēstos fotoattēlus un video no koplietotās bibliotēkas var atgūt tāpat kā no personīgās, un tas nav sarežģīti. Viss, kas jums jādara, ir lietotnē fotogrāfijas viņi pārgāja uz albumu nesen izdzēsts kur pietiek būt konkrētam satura meklēšana. Pēc tam klasiskā veidā atzīme un nospiediet Atjaunot augšējā labajā stūrī. Ja vēlaties parādīt tikai izdzēstos fotoattēlus un videoklipus no koplietojamās bibliotēkas, varat aktivizēt tikai koplietotās bibliotēkas rādīšanu, augšējā kreisajā stūrī pieskaroties bibliotēkas ikonai vai nūjiņai.