Uždaryti skelbimą
< >

Viena iš pagrindinių naujausių operacinių sistemų naujovių nuo App„lu“ tikrai yra bendra nuotraukų biblioteka „i“ platformojeCloudu. Jei ją suaktyvinsite, bus sukurta speciali bendrinama nuotraukų ir vaizdo įrašų biblioteka, prie kurios galėsite prisidėti ne tik jūs, bet ir iš anksto nustatyti dalyviai. Be to, visi gali redaguoti ir ištrinti turinį. Šiame straipsnyje apžvelgsime 5 patarimus, kaip naudoti bendrinamą nuotraukų biblioteką.Cloud„macOS Ventura“, kurią naudinga žinoti.

Pridedama daugiau dalyvių

Kurdami bendrinamą biblioteką galite lengvai pridėti dalyvių. Žinoma, taip pat yra galimybė bet kada vėliau pridėti papildomų dalyvių. Tiesiog atminkite, kad naujas narys gaus prieigą prie viso turinio, įskaitant senesnes nuotraukas ir vaizdo įrašus. Norėdami pridėti kitą dalyvį, eikite į programą „Photos“, tada bakstelėkite viršutinėje juostoje Nuotraukos → Nustatymai... → Bendrinama biblioteka, kur kategorijoje Dalyviai spustelėkite mygtuką Pridėti dalyvių. Tada tereikia išsiųsti kvietimą atitinkamiems žmonėms ir viskas.

Perkelkite turinį į bendrinamą biblioteką

Tokiame „iPhone“ galite tiesiog nustatyti, kad turinys būtų įrašytas į bendrinamą biblioteką iškart fotografuojant. Tačiau „Mac“ nenaudojamas fotografuoti, todėl turinį iš asmeninės į bendrinamą biblioteką galima perkelti tik atgal, per „Photos“. Taigi, jei norite perkelti nuotraukas ar vaizdo įrašus į bendrinamą biblioteką, to pakanka ženklas, tada bakstelėkite dešiniuoju pelės mygtuku spustelėkite (dviem pirštais) ir pasirinkite iš meniu Perkelti [nuotraukų skaičių] į bendrinamą biblioteką. Tada galite perjungti ekraną tarp asmeninės ir bendrinamos bibliotekos, spustelėdami bibliotekos piktogramą arba figūrėlę viršutinėje kairiojoje dalyje.

Bendrinamos bibliotekos dizaino nustatymai

Ankstesniame puslapyje daugiau kalbėjome apie tai, kaip perkelti nuotraukas ir vaizdo įrašus į bendrinamą biblioteką. Tačiau jei turite daug bendro turinio su asmeniu, su kuriuo bendrinate bendrą biblioteką, tai gali būti labai sunkus ir daug laiko reikalaujantis procesas. Tačiau, laimei, galima nustatyti bendrinamos bibliotekos pasiūlymus, kurie automatiškai rekomenduos jums tinkamą turinį perkelti į bendrinamą biblioteką. Norėdami pridėti asmenį prie savo pasiūlymų, tiesiog eikite į programą Nuotraukos, kur tada viršutinėje juostoje spustelėkite Nuotraukos → Nustatymai... → Bendrinama biblioteka. Čia tada aktyvuoti funkcija Pasiūlymai bendrai bibliotekai ir spustelėkite žemiau Pridėti žmonių. Tada užtenka konkretizuoti žmonių pasirinkti ir paspauskite Papildyti apačioje dešinėje. Tada albume galite rasti turinio, tinkamo perkelti Telpa į bendrą biblioteką.

Pranešimas apie ištrynimą

Kaip minėjau įžangoje, dalyviai gali pridėti, redaguoti ir ištrinti turinį bendrintoje bibliotekoje. Tačiau problemų gali kilti būtent ištrynimas, o jei jaučiate, kad kai kurios nuotraukos ar vaizdo įrašai paslaptingai dingsta, galite aktyvuoti ištrynimo pranešimą, kuris informuos apie turinio ištrynimą. Tai galite padaryti tiesiog perbraukę į programą Nuotraukos, kuriame tada spustelėkite viršutinėje juostoje Nuotraukos → Nustatymai... → Bendrinama biblioteka. Užteks čia aktyvuoti variantas Pranešimas apie ištrynimą.

Atkurti ištrintas nuotraukas ir vaizdo įrašus

Ar jūs arba vienas iš dalyvių ištrynėte turinį iš bendrinamos bibliotekos? Gera žinia ta, kad tokioje situacijoje nieko neprarandama – iš bendrosios bibliotekos ištrintas nuotraukas ir vaizdo įrašus galima atkurti taip pat, kaip ir iš asmeninės, ir tai nėra nieko sudėtingo. Viskas, ką jums reikia padaryti, tai programėlėje nuotraukos jie persikėlė į albumą neseniai ištrintas kur pakanka būti konkrečiai turinio paieška. Tada tai klasikiniu būdu ženklas ir paspauskite Atkurti viršuje dešinėje. Jei norite rodyti tik ištrintas nuotraukas ir vaizdo įrašus iš bendrinamos bibliotekos, galite suaktyvinti tik bendrinamos bibliotekos rodymą bakstelėdami bibliotekos piktogramą arba figūrėlę viršutiniame kairiajame kampe.

Šios dienos skaitomiausia

.