Hirdetés bezárása
< >

Az egyik fő innováció a legújabb operációs rendszerekben AppA lu mindenképpen egy megosztott fotókönyvtár az i-nCloudu. Ha aktiválod, létrejön egy speciális megosztott fotó- és videótár, amelyhez nemcsak te, hanem előre meghatározott résztvevők is hozzájárulhatnak. Ezenkívül mindenki szerkesztheti és törölheti a tartalmat. Ebben a cikkben 5 tippre összpontosítunk a megosztott fotótárral kapcsolatban.CloudmacOS Ventura, ami hasznos tudni.

További résztvevők hozzáadása

Könnyen hozzáadhat résztvevőket egy megosztott könyvtárhoz, amikor létrehozza azt. Természetesen utólag is lehetőség van további résztvevők felvételére. Ne feledje, hogy az új tagok hozzáférhetnek minden tartalomhoz, beleértve a régebbi fotókat és videókat is. Újabb résztvevő hozzáadásához lépjen a Fotók alkalmazásba, majd koppintson a felső sávon Fotók → Beállítások… → Megosztott könyvtár, hol a kategóriában Résztvevők kattintson a gombra Résztvevők hozzáadása. Ezután már csak el kell küldenie a meghívót az érintetteknek, és kész.

Tartalom áthelyezése megosztott könyvtárba

Egy ilyen iPhone-on egyszerűen beállíthatja, hogy a tartalom egy megosztott könyvtárba kerüljön, közvetlenül fényképezéskor. Fényképezésre azonban nem használják a Mac-et, így a személyesből a megosztott könyvtárba csak visszafelé, a Fotókon keresztül lehet tartalmat mozgatni. Tehát, ha fényképeket vagy videókat szeretne áthelyezni a megosztott könyvtárba, ez elég Mark, majd érintse meg Jobb klikk (két ujjal), és válassza ki a menüből Helyezze át [számot fotót] a megosztott könyvtárba. Ezután válthat a személyes és a megosztott könyvtár között a bal felső részben található könyvtár ikonra vagy pálcikafigurára kattintva.

Megosztott könyvtár tervezési beállításai

Az előző oldalon bővebben beszéltünk arról, hogyan vihetünk át fényképeket és videókat egy megosztott könyvtárba. Ha azonban sok közös tartalommal rendelkezik azzal a személlyel, akivel megosztott könyvtárat oszt meg, az nagyon nehéz és időigényes folyamat lehet. Szerencsére azonban lehetőség van megosztott könyvtári javaslatok beállítására, amelyek automatikusan javasolják az Ön számára megfelelő tartalmat a megosztott könyvtárba való áthelyezéshez. Ha hozzá szeretne adni egy személyt a javaslatokhoz, nyissa meg az alkalmazást Fényképek, ahol majd a felső sávban kattintson a gombra Fényképek → Beállítások… → Megosztott könyvtár. Akkor itt aktiválja funkció Javaslatok egy megosztott könyvtárhoz és kattintson lentebb Adj hozzá embereket. Akkor elég konkrétnak lenni az emberek választhatnak és nyomja meg Hozzáadás jobb alsó. Ezután költözésre alkalmas tartalmat találhat az albumban Megosztott könyvtárba illeszkedik.

Törlési értesítés

Ahogy a bevezetőben említettem, a résztvevők hozzáadhatnak, szerkeszthetnek és törölhetnek tartalmat a megosztott könyvtárban. Problémát azonban a törlés okozhat, és ha úgy érzi, hogy néhány fotó vagy videó rejtélyes módon eltűnik, aktiválhatja a törlési értesítést, amely tájékoztat a tartalom törléséről. Ezt egyszerűen megteheti az alkalmazásba húzással Fényképek, amelyben majd a felső sávban kattintson a gombra Fényképek → Beállítások… → Megosztott könyvtár. Elég itt aktiválja alkalom Törlési értesítés.

A törölt fényképek és videók helyreállítása

Ön vagy valamelyik résztvevő törölt tartalmat a megosztott könyvtárból? A jó hír az, hogy ebben a helyzetben semmi sem veszett el - a megosztott könyvtárból törölt fényképeket és videókat ugyanúgy vissza lehet állítani, mint a személyesből, és ez nem bonyolult. Mindössze annyit kell tennie, hogy belép az alkalmazásba fotók továbbléptek az albumra nemrég törölve ahol elég konkrétnak lenni tartalomkeresés. Ezt követően a klasszikus módon Mark és nyomja meg visszaállítás a jobb felső sarokban. Ha csak a törölt fotókat és videókat szeretné megjeleníteni a megosztott könyvtárból, akkor a bal felső sarokban található könyvtár ikonra vagy a pálcikafigurára koppintva aktiválhatja csak a megosztott könyvtár megjelenítését.

A mai nap legolvasottabb

.